Toronto

Toronto ugyan Kanada része, ám igazi világváros és megéri átruccanni egy rövid felfedezés erejéig. Rendszeresen a világ legélhetőbb városainak élbolyába választják.

Leghíresebb látványossága a CN Tower, mely 553 méteres magasságával a világ legmagasabb szabadon álló tornya volt, egészen 2007-ig. Az 1976-os hivatalos megnyitója óta közel kétmilliós látogatótömeget vonz évente. 342 méter magasban, üveg járólapokon sétálgatva tehetjük próbára bátorságunkat. Réteges, edzett üvegről van szó, melyet gyakran teherpróbának vetnek alá, és évente cserélnek, úgyhogy a lezuhanás esélye minimális.

Érdemes kipróbálni a 351 méter magasságban elhelyezkedő gömb alakú, forgó éttermet. Különlegessége, hogy 72 perc alatt teljesen körbefordul, miközben az itt étkező vendégek az alattuk elterülő egész várost és az Ontario-tavat is megcsodálhatják. És ha még ez sem elég, a 447 méteres magasságban lévő „Sky Pod”-ba külön lift visz fel, díj ellenében. Innen enyhe túlzással fél Kanada és a fél USA belátható, hiszen tiszta időben nagyjából 160 km a látótávolság.