Seattle

 

Az 1850-es években alapított város Seattle gyönyörű természeti környezetben a jégkorszakból maradt tavak, mély tengeröblök és folyótorkolatok között helyezkedik el. Első lakói még erdőket és mocsarakat, sőt egész dombokat tüntettek el a tereprendezés érdekében, megteremtve ezzel mai modern város alapjait.

 

Seattle változatos városrészeiről is híres, melyek között a nyüzsgő, a művészi, a drága és csillogó, a nemzetközi, de még a természetközeli is megtalálható. Saját kerülete volt például az alapítás után betelepülő skandinávoknak, akik színes házaikkal, valamint a hajóépítés és a halászat meghonosításával hozzájárultak a város multikulturális arculatának kialakulásához.

 

Seattle a grunge és a garage rock zenei stílusok szülőhelye. Innen indult világhódító útjára a Starbucks, a világ legnagyobb kávézólánca, valamint a Boeing, a legnagyobb repülőgépgyártók egyike.


A városba látogatók kedvenc látványosságai a Space Needle, az ikonikus kilátó és étterem, a Pike Place Market termelői piac, ahol minden megtalálható ami szem-szájnak ingere, a Museum of Flight, minden repülőgép-bolond álma, és a Chihuly Garden and Glass, amely egy híres művész szobrokkal, installációkkal és egyéb alkotásokkal zsúfolt stúdiójából napjainkra a város egyik legfontosabb nevezetességévé vált.

 

Utazás ajánló

Déli Államok csoportos körutazás - magyar idegenvezetéssel
869 900 Ft/fő-től
Keleti Part Varázsa Floridával - magyar idegenvezetéssel

Keleti Part Varázsa Floridával - magyar idegenvezetéssel

2020.04.17 10 éjszaka, 2 ágyas szoba

699 900 Ft/fő-től
Nyugati Part Természeti Csodái - magyar idegenvezetéssel

Nyugati Part Természeti Csodái - magyar idegenvezetéssel

2020.11.07 11 éjszaka, standard 2 ágyas

579 900 Ft/fő-től