Orlando

Orlando az 1950-es évekig szürke kisváros volt, de a Cape Carneval és a csodás parkok közelsége virágzó gazdaságú nagyvárossá tette. Az üvegfalú felhőkarcolókkal zsúfolt belváros igazán csak éjszaka kel életre, amikor a helybeliek és a vendégek tömege az Orange Avenue bárjaiba és éttermeibe özönlik. A város jól ismert számtalan turistaattrakciója miatt, mint pl. a Walt Disney World Resort.

A 69 km2-en elterülő Walt Diseney World a világ legnagyobb szórakozóhelye, 5 fő tematikus parkkal: Varázsország, Epcot, Disney-MGM stúdiók és az Állatok Királysága. Az önálló üdülőhely a szállodáktól kezdve a golfpályáig számtalan luxussal szolgál az ide látogatóknak, sőt, kívánságra akár Mickey-vel is ebédelhetünk. Az üdülő legalább egy hetes teljes szórakozást nyújt, melyben jól működő közlekedési rendszer gondoskodik a napi 200 000 látogatóról. A WDV-n kívüli szállodák nagy része pedig ingyen szállítja vendégeit a tematikus parkokba.

A másik felkapott látványosság a Universal Studios Orlando, mely két tematikus parkkal, szórakoztató komplexummal és az első tervezett szállodával dicsekedhet. A Kaland-szigetek, ahol képregény hősökkel találkozhatunk, egész napos látogatást igényel. Itt található Florida talán legjobb hullámvasútja, az Incredible Hulk Coaster. De kipróbálhatunk földrengést, repülő kerékpárt, időutazást, vizes utazást, egy tornádó hatalmas erejét és még számtalan érdekességet. A park számtalan programot kínál a család minden korosztálya számára.