Toronto Kalauz

 

 

Torontót minden évben a világ legélhetőbb nagyvárosainak élbolyába választják, nem véletlenül. Építészetével, kulturájával és hangulatával az európaiak számára otthonosabb légkört biztosít amerikai társainál. Induljunk, fedezzük fel együtt Kanada legnagyobb és legizgalmasabb városát!

 

Niagara-vízesés

 

A világ egyik legismertebb természeti jelensége nem mellesleg a legnagyobb vízhozamú vízesés az egész világon. 51 méteres magasságával persze nem a legmagasabb, de hangja, ereje mindenkit elnémít, aki először pillantja meg.

Természetesen egy ilyen horderejű természeti csoda és az ember találkozásából sűrűn születnek vicces és tragikus események, zuhanások, öngyilkosságok, balesetek. A 19. század végén volt olyan kötéltáncos, aki barackoskosarakkal a lábán vagy épp a főnökével a hátán kelt át az ordító szakadék felett, mindig a nézők nagy örömére.

 

 

Distillery District - A régi szeszüzem és környéke

 

A ma 40 történelmi épületet és 10 utcán magában foglaló Distillery District a 19. század második felétől a világ legnagyobb szeszüzemeként működött, a fél világ torontóiak whiskey-jét itta. Egy évszázaddal későbbi dezindisztralizáció azonban üzemünk végnapjait is elhozta.

Szerencsére a város látott fantáziát a nagy kiterjedésű üzemben, és egy nagysikerű revitalizációs projekt keretében felújították: zöld területeket, lakásokat, múzeumokat és kiállítótereket, éttermeket alakítottak ki a pusztuló gyárépületekben. Mind a helyiek, mind a turisták egyik kedvenc helye a városban.

 

St. Lawrence & Kensington Market - A piacok

 

A St. Lawrence és a Kensington 200 éves múlttal rendelkező piacok Torontóban. A St. Lawrence napjainkban is betölti eredeti funkcióját, 2012-ben a világ legjobb élelmiszerpiacának választotta a National Geographic.

A Kensington Market több, mint piac és kirakodóvásár: Torontó egyik legnépszerűbb és valószínűleg legtöbbet fotózott városrésze is. Az ember mindent megtalál itt, ami egy etnikailag sokszínű városrészben szem-szájnak ingere lehet. Napjankban a városrész Toronto kulturális központja is, rengeteg művész költözött ide a növekvő ingatlanárak ellenére.  

Múzeumok

 

Toronto Kanada egyik kulturális fellegvára. A városban 77 múzeum áll a művészetek kedvelőinek rendelkezésére.

Közülük az egyik legismertebb Kanada legnagyobb múzeuma az extrém külsejű Royal Ontario Museum, melyről 2008-ban még metromegállót is elneveztek. Gyűjteményének különlegessségei a százezernél is több különleges fosszília, a dinoszauruszokkal, valamint a dizájn fejlődésével, különösen az art deco-val foglalkozó kiállítások. 

 

Queen Street West

 

A Queen West Toronto legmenőbb városrésze. Az utóbbi két évtizedben a klasszikus forgatókönyvet követve feljlődött: a lakásárak emelkedésével az eredetileg ipari, bevándolók lakta negyedbe beköltöztek  a művészek. Az új betelepülők kávézókat, éttermeket, több mint 300 galériát, butik hoteleket és dizájner üzleteket nyitottak, melyek együttese Toronto új kreatív központját adja. Érdemes a saját szemünkkel is megnézni!

 

Toronto szigetei - Centre Island

 

A szigetek a torontói belváros szerves részét képezik, hiszen parkjaival, játszótereivel és strandjaival kicsik és nagyon kedvelt pihenőövezete ez. Vigyázzunk azonban, a víz még nyáron is - enyhén szólva - hűvös. A sziegetek komppal vagy vízitaxival közelíthetők meg. Ha pedig ott vagyunk, gyalog, bérelt kerékpárral, pedálos autókkal, kajakkal vagy akár vízibiciklivel is kalandozhatunk.

A Centre Island-ről egészen pazar kilátás tárul elénk Toronto belvárosára és a CN Toronyra. 

 

CN Tower - Az  ikonikus torony

 

Toronto 1976-ban átadott ikonikus jelképe 30 éven át volt a világ legmagasabb szabadon álló tornya a maga 553 méteres magasságával. A toronyban forgó étterem és kávézó, és négy kilátószint áll a látogatók rendelkezésére, köztük egy olyannal, ahol vastag üveglapokon 352 métteres mélység felett sétálgathatunk, vagy éppen kúszhatunk, ha úgy kényelmesebb.

 

 

 

 

 

 

 

Utazás ajánló

WASHINGTON DC ÉS NEW YORK

WASHINGTON DC ÉS NEW YORK

2019.09.25 6 éjszaka, 2 ágyas szoba

559 900 Ft/fő-től
NYUGATI PANORÁMA

NYUGATI PANORÁMA

2019.10.01 10 éjszaka, 2 ágyas szoba

639 900 Ft/fő-től
Nagy USA Körút - Amerika Intenzíven

Nagy USA Körút - Amerika Intenzíven

2019.08.15 16 éjszaka, 2 ágyas szoba

1 125 900 Ft/fő-től