5+1 kihagyhatatlan program a földi Paradicsomban

 

 

Hawaiiról mindenkinek a tökéletes strandok, óriási hullámok, és Thomas Magnum jutnak eszébe. Ennél azonban sokkal többet is nyújt: a szigeteken élőben láthatjuk bolygónk formálódását, élvezhetjünk a fantasztikus természeti környezetet buja erdőkben és kopár hegycsúcsokon, vagy megmártózhatunk Honululu nagyvárosi pezsgésében. Egy garantált: unatkozni nem fogunk. 

 

Napali Coast 

 

A Na Pali ("magas szirtek") part Kaua'i, a Hawaii-szigetek legrégebb óta lakott tagjának északnyugati partját alkotja. Nem véletlenül akaítottak itt ki természetvédelmi övezetet: a terület páratlan természeti környezettel és állatvilággal büszkélkedhet. A néhol 1200 méterrel az óceán fölé magasodó szirteken túraútvanalak vezetnek. 

A területet sétahajóval, csónakkal, kajakkal is megközelíthetjük. Ha több éjszakát töltenénk a magas szirtek között, engedély birtokában több kijelölt kempingezőhely közül választhathatunk, ahol kényelmi szolgálatatások is rendelkezésünkre állnak. 

 

Haleakala

 

A Haleakala ("a nap háza") egy óriási pajzsvulkán, mely Maui szigetének 75%-át alkotja. Legmagasabb pontja 3055 méteres és elképesztő kilátás nyílik róla a szigetekre. Két túraútvonalon is megközelíthetjük a csúcsot, mely közelében látogatóközpontot találunk néhány egyszerű szobával, és gyönyörű napkeltékkel. A kényelmesebbek autóval vagy busszal is feljuthatnak a csúcsra.

A vulkán ritka és tiszta levegője, fényszennyezéstől mentes égboltja tökéletes helyszínt biztosít a "Science City" nevű asztrofizikai projektnek, mely hazai és külföldi szakemberek tömegeit vonzza.

 

Óceáni bálnales

 

A hosszúszárnyú bálnák otthona Hawaii december és május között. És ahogy az emberek imádják a szigetek hófehér partjait, úgy imádják ők nem túl mély, langyos vizeit. A szigetek körül bárhol találkozhatunk velük, azonban ha biztosra akarunk menni, a Nyugat-Maui partjainál húzódó sekély Auau csatornán kell próbálkoznunk, mely hogy-hogynem a világ legjobb bálnamegfigyelő helyszíne. 

A partról távcsővel is élvezetes a látvány, de igazán maradandó élményben a csatornára induló hajók fedélzetén lehet részünk. Akár 30 méterre is megközelíthetjük a bámulatosan nagy, 45 tonnás állatokat.

 

Waikiki Beach és az éjszakai Honolulu

 

Kileuea és a Hawaii Vulkánok Nemzeti Park

 

+1 a történelem szerelmeseinek: Pearl Harbor

 

 

 

Utazás ajánló

Nagy USA Körút - Amerika Intenzíven

Nagy USA Körút - Amerika Intenzíven

2020.04.17 16 éjszaka, 2 ágyas szoba

999 900 Ft/fő-től
New York és a Niagara Vízesés - magyar idegenvezetéssel

New York és a Niagara Vízesés - magyar idegenvezetéssel

2020.05.09 5 éjszaka, standard szoba

499 900 Ft/fő-től
Nyugati Part Természeti Csodái - magyar idegenvezetéssel

Nyugati Part Természeti Csodái - magyar idegenvezetéssel

2020.11.07 11 éjszaka, standard 2 ágyas

579 900 Ft/fő-től