Orlando Kalauz

 

Orlandóba legtöbben a Walt Disney Wold miatt érkeznek, mely érthető, hiszen életre szóló élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak. Szerencsére azonban a környék lehetőséget nyújt valódi pihenésre, a nyüzsgő vidámparkokban töltött napok után vagy akár közben.

Walt Disney World

 

Amíg nincs a helyszínen az ember, viszonylag nehezen érthető, hogy a Walt Disney World nem egy darab vidámpark, hanem a Magic Kingdom, Epcot, Disney's Hollywood Studios, Disney's Animal Kingdom vidámparkokból, aTyphoon Lagoon és Blizzard Beach víziparkokból, több golfpályából, egy bevásárlóközpontból és hotelekből álló óriási komplexum összefoglaló neve. 

A Magic Kingdom volt az első a sorban, melyet teljes egészében a Disney karaktereinek és mesevilágainak szenteltek. Itt találjuk az ikonikus kastélyt is. A park évi 20 millió látogatójával a legnépszerűbb az egész világon. 

 

 

Epcot a technológiai fejlődés lehetőségeinek és az emberiség sokszínűségének szentélye. Itt egy parkon belül körbeutazhatjuk a világot  és - habár kiritikusai szerint az egyes kultúrák tipikusan amerikai értelmezését mutatják be - közben remekül szórakozhatunk.

 

 

Az Animal Kingdom egy óriási kiterjedésű állatkert, mellyel a Disney a megismertetésre, az oktatásra és megóvásra helyezte a hangsúlyt. A park 7 "állati királyságból" áll, mind más területet mutat be.

A parkban meglepetések is érhetnek minket: még az is lehet, hogy dinoszauruszokkal is találkozunk!?

Ocala National Forest 

 

A vidámparkok pörgése után vagy közben látogassuk meg az Ocala természetvédelmi területet Orlandotól Északra. Az "erdőben" túrákat tehetünk gyalogosan, bérelt kerékpárral, vagy akár lóháton is. Persze Florida a félsziget belsejében is a fürdőzők paradicsoma: a tiszta vízű tavakban fürödhetünk és búvárkodhatunk szabad tüdővel, de akár palackkal is. 

Azok, akik hosszabb időt töltenének el a természet lágy ölén, kenutúrára indulhatnak az erdő mélyén.

Universal Studios

Az Universal Studios Florida leghíresebb mozi és film témájú szórakoztató parkja, melynek hullámvasutait és egyéb látványosságait klasszikus filmek készítőivel közösen alakítottak ki. A teljesség igénye nélkül néhány: Szellemirtók, Vissza a jövőbe, Men in Black, Simpsons, Transformers, Terminátor, Harry Potter. Az attrakciókat rendszeresebben újabbakra cserélik.

A varázsvilág rajongói a Wizarding World of Harry Potter parkrészben bejárhatják a könyvekből megismert helyszíneket, mézsört ihatnak és varázspálcát szerezhetnek be. Életre szóló élmény minden mugli számára 

 

Kennedy Space Center

 

Orlandótól Nyugatra az óceánpart közelében helyezkedik el a Kennedy Űrközpont látogatóközpontja, ahol a repüléssel és az űrutazással kapcsolatos ereklyéket, kiállításokat és interaktív látnivalókat találunk. A központ egyik legmeghökkentőbb látványossága egy valódi Saturn V, három fokozatú óriásrakéta. Ilyeneket használtak az Apollo programban. Az űrkutatásért érdeklődők a jövő fejlesztési irányairól is tájékozódhatnak az emlékezetes látogatás során.


Kissemmee

Kissemmeeben légpárnásra pattanhatunk és kirándulást tehetünk a mocsár felett. A város tava folyóvízi összeköttetésben áll egyéb floridai tavakkal, és közvetetten a Mexikói-öböllel és a Csendes-óceánnal is. Az igazán vonzó benne mégsem ez, hanem igazi floridai vidéki bája, az útmenti diner-ek, és az évente kétszer megrendezésre kerülő rodeo. Ha a rodeókor látogatjuk meg a környéket, ne hagyjuk ki!


Legoland Orlando

A park az Orlandóból rövid autóúttal érhető Winter Havenben található, és egy régi botanikus kert témájú, vizes attrakciókat is felvonultató vidámparkból alakították át. A parkban 45 féle hullámvasút, showműsor és egyéb játékos attrakció várja az általában 2-12 éves gyermekes családokat.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a legoimádó felnőttek ne élveznék a parkot: számukra érdekesebb a 4D-s mozi, a lego elem gyártás bemutatása és a folyamatos akciókkal operáló ajándékbolt lehet. Egy héttel előre foglalva kedvezményesen vásárolhatók meg az egyébként 67-97 Dolláros egynapos belépők.