Mit nézzünk meg Philadelphiában?

 

 

1773-ban itt írták alá a Függetlenségi Nyilatkozatot. Philadelphia lett az USA első fővárosa, és persze azóta történelmileg az ország legjelentősebb városaként tartjuk számon. Aki hiányolja a történelmet és a kultúrát más amerikai városokból, itt biztosan nem fog csalódni. 

 

Liberty Bell és az Independence Hall

 

Az amerikai történelem egyik legfontosabb épületében, az Independence Hall-ban dolgozták ki és írták alá mind a Függetlenségi Nyilatkozatot, mind az Egyesült Államok Alkotmányát. 1865-ben az épületben is felravatalozták az elhunyt Abraham Lincolt. Egy nap alatt mintegy 300 000-en rótták le előtte kegyeletüket. 

A Liberty Bell, a Szabadság Harangja korábban az épület része volt. Napjainkban szemben, a saját épületében tekinthető meg. A legenda szerint a harangot 1776. július 4-én akkor szólaltatták meg, mikor a Második Kontinentális Kongresszus megszavazta az amerikai függetlenség kikiáltását.  

 

Reading Terminal Market

 

A Reading Terminal Market a város legnépszerűbb piaca, ahol közel 100 árus kínál húsokat, halat, grillezett és kézműves sajtokat, fagylaltot, könyvet, ruhát és még sok más dolgot. A remek hangulatú fedett piacon csupa minőségi terméket találunk, érdemes városnézés közben útbejteni némi csemegéért. 

 

Philadelphia Museum of Art

 

Philadelphia egyik városképi jelentőségi épülete és az ország egyik legnagyobb múzeuma a Philadelphia Museum of Arts. Szépművészeti kiállításokon kívül különböző korszakokból és kultúrákból származó textíliákat, páncélokat, sőt egész épületeket és berendezéseiket is megtekinthetjük.  

 

The Franklin Institute

 

A kis híján 200 éves Franklin Institute az Egyesült Államok legrégebbi tudományos oktató- és kutatóközpontja. Állandó kiállításaik között találunk az elektromossággal, a természet erőivel, a repülés történetével, vasúttal, biológiával és anatómiával, valamint a sportokat támogató technológiáról szólót is.

Az Intézet interaktív kiállításaival remek szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ha a városban járunk, ne hagyjuk ki!

 

Betsy Ross House - Az amerikai zászló szülőhelye

 

A legenda szerint a házban készült a "csillagos-sávos lobogó" első verziója. A történészek a mai napig megosztottak a történet eredetiségét illetően. A ház múzeumában visszautazhatunk az 1776-os évbe. Az amerikai történelem iránt érdeklődőknek fontos látnivaló, a többiek talán jobban szórakoznak, ha a belváros utcáin sétálnak, vagy a Rittenhouse Square felé veszik az irányt. 

 

Rittenhouse Square - Városi ékszerdoboz

 

A Rittenhouse Square a város és az egész ország egyik legjobb hangulatú köztere. A környéken lakók annyira kedvelik, hogy egyesületet működtetnek a Tér Barátai néven, rendszeresen összegyűlnek, rendbe teszik a parkot, lobbiznak érte, pénzt gyűjtenek, felújításokat kezdeményeznek. Ebédeljünk meg a tér egyik éttermében, majd élvezzük a járókelők nyüzsgését az egyik padról szemlélődve. 

 

Fairmount Park - Az USA legnagyobb közparkja

A Fairmount Park valójában egy rendszert alkot, mely 63 parkból áll. Az óriási területen találunk állatkertet, arborétumot, öreg botanikus kertet, japán kertet és pagodát, tavakat, csónakházakat, túrázásra is alkalmas ösvényeket, számtalan szobrot és emlékművet, viktoriánus kastélyokat és egy kilátónak is beillő füves fennsíkot - a Belmont Plateau-t - remek kilátással a városközpont felhőkarcolóira. 

 

 

Utazás ajánló

Nyugati Panoráma - magyar idegenvezetéssel

Nyugati Panoráma - magyar idegenvezetéssel

2024.08.15 11 éjszaka, Standard 4 ágyas

1 161 500 Ft/fő-től
Nyugati Panoráma a tavaszi szünetben - magyar idegenvezetéssel
1 411 500 Ft/fő-től