6 kihagyhatatlan program Chicagóban

 

 

Az USA harmadik legnagyobb városa újító szellemű építészetéről, kulturális és oktatási jellegű intézményeiről, pezsgő színházi és zenei életéről is híres, szeles utcái mellett. Lássunk 6 programot, melyet nem érdemes kihagynunk, ha a városban járunk!

 

Millenium Park

 

Chicago egyik legnépszerűbb, a helyiek körében is népszerű látványossága és pihenőövezete a Millenium Park. A 2004-ben átadott területen köztéri installációk, szobrok, szökőkutak és remek fotóhelyszínek várják a látogatókat. 

A New York-i Central Parkhoz hasonlóan ünnepnapokon és nyári hétvégéken itt is óriási tömegre számíthatunk. 

 

Magnificent Mile

 

A belváros szélén elhelyezkedő, a óriási felhőkarcolókkal szegélyezett Magnificent Mile a város legnagyobb bevásárló negyede, mintegy 300 000 négyzetméternyi közép- és felsőkategóriás üzlettel, étteremmel, múzeummal és hotellel. 

Itt található 5 a világ 85 legmagasabb épülete közül, valamint jónéhány építészeti és történelmi szempontból jelentős egyéb épület is. Ha nem akarunk vásárolni semmit, akkor is érdemes tenni itt egy sétát. 

 

Skydeck, vagy mégsem?!

 

A Skydeck a Willis Torony, vagy korábbi nevén Sears Torony 103. emeletén 412 méteres magasságban lévő kilátóterasz(ok) neve. Chicago egyik legfontosabb látványosságakét évi 1.2 millió látogató keresi fel a tornyot, hosszú sorokat és hosszú várakozást eredményezve. Ha nem akarunk órákat tölteni az előttünk álló hátának tanulmányozásával, már 45 USD a belépő.

 

 

Ha remek kilátásra vágyunk, jobb választás lehet a John Hancock Tower 95. emeletén található Signature Lounge, ahol néhány perces várakozás után, egy ital és partnerünk társaságában élvezhetjük a kilátást hasonló áron, mint a Skydeck esetében. 

Ritkán írunk ilyet, de a mosdókat mindenképp ejtsük útba, ha a Signature Lounge-ban járunk!

 

Hajókázás

 

A Chicago-folyó három részre osztja a belvárost, így nem is csoda, hogy napjainkban 38 híd ível át felette. Érdekes adalék, hogy a város összes hídja nyitható, gyakran bosszúságot okozva ezzel napi robotban megfáradt városlakóknak. 

A város felfedézesének egy különösen élvezetes módja sétahajón, vagy kajakon nekivágni a Chicagó-folyónak és a felhőkarcolók és egyéb építészeti remekek erdejének.

 

Oak Street Beach

 

Közkedvelt strandoló és napfürdőző hely a belváros közvetlen közelében. Piknikezésre, frizbizésre és egyéb játékokra is tökéletes. Ugyan a Michigan-tó nem tenger, de óriási méretei miatt egészen olyannak fűnik. Kevésszer adatik meg, hogy felhőkarcolók tövében fürdőzzünk, így ha megtehetjük, ne hagyjuk ki!

 

Élőzene vagy színház

 

Chicago messzeföldön híres pezsgő zenei és színházi életéről. New York-i bemutatójuk előtt rendeszeresen adnak itt elő Broadway show-kat amolyan főpróbaként. New Orleans után városunk az egyik jazz és blues nagyhatalom, az év minden napján élőzenés bárok, koncerttermek, szabadtéri események állnak rendelkezésünkre. 

Ha a városban járunk, de nem tudjuk merre induljunk, érdemes itt tájékozódni az aktuális színházi és zenei rendezvényekről. Jó szórakozást!