Yellowstone Körutazás

Salt Lake City
Amerikai Egyesült Államok

Utazás: Fly & Drive
Ellátás: Önellátás
Utazás típusa: Természetbarát, Városlátogatás, Körutazás
Hivatkozási szám: 427052
Éjszakák száma: 12

Yellowstone Körutazás utazás

Yellowstone körutazás


1-2.nap: Salt Lake City

Az Egyesült Államok nyugati régiójában helyezkedik el a világ egyik legismertebb és legkiemelkedőbb nemzeti parkja, a Yellowstone, ahol a hegyek az égig nyúlnak, gejzírek és forró források ékesítik a tájat, amely bővelkedik vadon élő állatokkal. A Yellowstone és környékének felfedezéséhez a legideálisabb belépő Utah fővárosa, Salt Lake City.

Salt Lake Citybe megérkezve észrevehetjük a Wasatch hegység lenyűgöző látványvilágát, amely között a közel 200 000 lakosú város fekszik, körülölelve a világszínvonalú sí- és snowboard pályáival. A Salt Lake City Nemzetközi Repülőtér mindössze 12 kilométerre fekszik a városközponttól. Utazásunkat érdemes a város történelmi szívében kezdenünk, a Temple Square-en. Ezen a helyen alapították meg a várost 1847-ben. A közelben számos bárt és éttermet találhatunk, vagy ellátogathatunk a City Creek Centerbe, amely több mint 100 üzletet és étkezőt kínál a látogatóknak. A városban járva mindenképpen látogassunk el a Salt Lake City-nek nevet adó Nagy-sóstóhoz (Great Salt Lake), ahol végtelennek tűnő dűnéken gyalogolhatunk, bölénycsordákat figyelhetünk meg a távolban, és csodálatos természeti képződményekben gyönyörködhetünk.

|

  62 km 

|

|

3. nap: Ogden

Salt Lake Cityből utazzunk tovább Ogden városába, ahol a kontinenst átszelő országutat 1869-ben fejezték be, ezzel téve a várost közlekedésileg jelentős településsé. Hogy valóban átérezhessünk Ogden városának egykori fontosságát, első állomásunk a 25. utca legyen. A város ezen történelmi területe üzleteket, galériákat, helyi tulajdonú éttermeket kínál, valamint a Union Stationt, amely a Utah State Vasúti Múzeumnak ad otthont. A városban és városon kívül egyéb kalandok is várják a látogatókat. Tegyünk egy látogatást az Upper Ogden Völgybe, ahol túrázhatunk, a Salomon Centerben pedig kipróbálhatjuk az ejtőernyőzés, hegymászás és szörfözés élményét – mindezt beltérben.

 

|

77  km

|

|

4. nap: Logan


A természet kedvelői számára Logan városában tökéletes időtöltést nyújthat a Logan Canyon. A hely tökéletes egy piknikre, az aktívabbak számára pedig túrázásra, mountain bikera és akár lovaglásra is megfelelő lehetőséget biztosít. A horgászatot kedvelők megtapasztalhatják a műlegyes horgászást is, a Logan folyón. A téli hónapokban síelésre is van lehetőség a Beaver Mountain Síközpontban, vagy kipróbálhatjuk akár a hójárókat is.

Ha nem csupán a szabadban, sportokkal szeretnénk eltölteni az időt, hanem a kulturális események érdekelnek bennünket, érdemes a nyári hónapokban ide látogatni, amikor megrendezésre kerül a Utah Operafesztivál és a zenés színház előadássorozata.

|

403 km

|

|

 

 

5-6.nap: West Yellowstone


A Montana állambeli West Yellowstone városa jelent igazi kaput a Yellowstone Nemzeti Parkhoz, de a város magában is számos látnivalót kínál. A Grizzly&Wolf Discovery Centerben élő grizzlimedvéket, farkasokat és ragadozó madarakat láthatunk. Kövesse a zöld medvemanccsal jelzett helyeket, azaz a Bear Paw Trailt-t, hogy West Yellowstone saját történelmi túráján vehessünk részt. Az út során az Earthquake Lake Visitor Centerben megtanulhatjuk, az 1959-ben történt földrengés hogyan változtatta át a hely látványvilágát. Ezen kívül olyan szabadidős tevékenységeken is részt vehetünk, mint a csónakázás, lovaglás, kötélmászás és a zip line.

Az utunkat délnyugat irányába folytassuk, Idaho államába.

|

255 km

|

|

 

 

 

7-8. nap: Pocatello

Ha valami, a Yellowstone-tól teljesen különböző élménnyel szeretnénk gazdagabbak lenni, Pocatelloban az első állomásunk a Museum of Clean legyen, amelynek célja, hogy a tisztaságot „vigyen” az otthonokba, elmékbe, nyelvbe és a világba. A múzeum egyben gyakorlati is, ugyanis a látogatókat a kiállításokkal való interakcióra ösztönzi.

Ha a tisztaság múzeuma mégsem válik a kedvünkre, akkor a közeli területeken és hegyeken túrázásra indulhatunk, mountain bikeozhatunk, vagy kipróbálhatjuk a sziklamászást a város Ross Park nevű helyén.

|

400 km

|

|

 

9. és 10. nap: Rock Springs

Pocatellobol induljunk tovább Lava Hot Springs felé, ahol egy kis kikapcsolódást ejthetünk meg a város vízi parkjában. A fő látnivalók a parkban a forróvizes medencék, ahol közel 9,5 millió liter kénmentes víz áramlik át naponta. A vízhőmérséklet a medencékben 38 és 44,4 Celsius fok között mozog. A forró vizes medencék egész évben várják a látogatókat. A nyári időszakban akár lovaskocsival is szétnézhetünk a tájon, vagy csónakázhatunk a Portneuf folyón. Az extrém sportok kalandorai itt is megtalálják a számukra megfelelő kikapcsolódást a Lava Adventures parkban.

Az éjszakát a közeli Rock Springs városában töltsük, ahonnan a másnap ellátogathatunk Flaming Gorge városába. a 11 horgásztóval és gazdag pisztráng-élővilággal nem is kétséges, hogy a gyönyörű Flaming Gorge National Recreation Area vált Amerika egyik legkedveltebb horgászközpontjává. A helyiek számára ezen kívül az egyik legkedveltebb időtöltés a raftingolás a Green River folyón. Ezen kívül kipróbálhatunk kevésbé zsúfolt ösvényeket is, mint például a Butch Cassidy, elcsábíthatjuk a hely vadvilágát, kajakozhatunk, vagy pihenhetünk a hely egyik ínycsiklandó konyhájában.

 

|

175 km

|

|

11. nap: Vernal

Vernalban járva lépjünk vissza az időben 159 millió évet, amikor még a dinoszauruszok uralták a földet, és fedezzük fel a dinoszaurusz csontokat tartalmazó Wall of Bonest. A közel 777 km2 Dinosaur National Monument helyen számos dinoszaurusz maradvány található. Fedezzük fel a terület parkjait, túrázzunk, horgásszunk a vadnyugat és Amerika történelme között. Ennyi látnivaló és kaland között talán az utazó maga is maradni szeretne majd – ahogyan az itt nyugvó dinoszauruszok is tették!

|

233 km

|

|

 

12. nap: Park City


Az utunk Park Cityben végződik, ahol szintén válogathatunk az extrém és téli sportok közül is, vagy ha pihenni vágyunk az utazás előtt, sétáljunk egyet a város eklektikus üzletei között és parkjaiban.

Induljunk el Salt Lake City városába, amely repülőtere Park Citytől csupán 59 kilométerre található.

 

*az árak tájékoztató jellegűek, aktuálisan változhat, főleg az esetben, ha a repülőjegy megvásárlása és az indulás között rövid idő!

A részvételi díj tartalmazza a középkategóriás (**/*** -os) szállást, illetve 2-3 fő utazása esetén közepes méretű autóbérlés díját, 4 fő utazása esetén SUV kategóriájú autóbérlés díját!

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

1. repülőjegy, kb 180.000,- Ft/fő-től Budapest indulás esetén

2. repülőjegy, kb 120.000,- Ft/fő-től Bécs indulás esetén

3, Repülőtéri illeték 129 000 Ft/fő

4. étkezést, kb 50$/fő/nap

5. kötelező helyi szokás szerinti borravalót 5$/fő/nap

6  útlemondási biztosítást (1%). Erősen javasoljuk!

7. Baleset/betegség/poggyász biztosítást: 1040 Ft / nap

8.Autóbérléshez kapcsolódóan üzemanyag, parkolási díjak, GPS, másodvezető díja

 

x Yellowstone Körutazás

Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:


Utazás ajánló

Nyugati Panoráma - magyar idegenvezetéssel

Nyugati Panoráma - magyar idegenvezetéssel

2021.11.17 10 éjszaka, Standard 4 ágyas

735 000 Ft/fő-től
New York és Miami - magyar nyelvű idegenvezetéssel

New York és Miami - magyar nyelvű idegenvezetéssel

2021.11.13 8 éjszaka, Standard 4 ágyas

597 000 Ft/fő-től