Alaszka Csodái

Anchorage
Amerikai Egyesült Államok

Utazás: Fly & Drive
Ellátás: Ellátás nélkül
Utazás típusa: Városlátogatás egyénileg, Egzotikus út, Üdülés, Körutazás, Városlátogatás
Hivatkozási szám: 259680
Éjszakák száma: 7

Alaszka Csodái utazás

Alaszka csodái

1. nap: Anchorage


Megérkezés Alaszka legnagyobb és legforgalmasabb repülőterére, a Ted Stevens Anchorage Nemzetközi Repülőtérre. Az állam egyetlen „nagyvárosa” egyedülálló a világon, hiszen itt lehetőségünk adódik olyan vadállatokat megpillantani mint a jávorszarvas vagy a medve, majd lepihenni a kényelmes hotelszobában vagy egy hangulatos étteremben a közelben. A kalandos út alatt jelentős időt töltünk majd a szabadban, így ne felejtsük otthon a meleg télikabátunkat!

|

 204 km

|

|

 

2. nap: Seward

Anchorageben ébredve mindenképpen reggelizzünk meg a Snow City Cafeban, ami egyaránt népszerű a turisták és a helyiek körében. Reggeli után sétáljunk egyet a városban, ahol számos kiváló ajándéküzlet közül válogathatunk, és keressük meg a Tia’s Gourmet Sausage hot dogos kocsit. A város egyik legjobb gyorsétkezőjében kipróbálhatjuk milyen a rénszarvashúsból készült hot dog, ami Alaszka egyik jellegzetes ételkülönlegessége.

Délután fedezzük fel Anchorage városát, vagy a Tony Knowles Coastal Trail nevű úton látogassunk el az erdős Kincaid Parkig, ahol az igazi élményért és az alapos természet-felfedezésért részt vehetünk egy helyi szervezett túrán is. Délután induljunk el délre, Seward városa felé.


3. nap: Seward

Ha Alaszka vízi vadvilágára vagyunk kíváncsiak, például a hosszúszárnyú bálnára, kardszárnyú delfinre vagy a vándoréletet élő szürke bálnára, mindenképpen Seward kikötővárosában a helyünk! Ha a városban járunk, ütemezzünk be egy hat órás túrát a Kenai Fjords National Parkba. A bálnákon kívül akár Steller-oroszlánfókákkal is találkozhatunk, esetleg tengeri vidrával és számtalan olyan ritka tengeri madárral, mint a lundák, lummák vagy kormoránok. Ha egy életre szóló felejthetetlen élményt szeretnénk átélni a természetben, mindenképpen látogassunk el ebbe a Nemzeti Parkba!

|

 168 km

|

|

4. nap: Kenai


Sewardtól nyugatra fekszik Kenai városa. A város látogatóközpontjában lenyűgöző gyűjteményt találhatunk a bennszülött alaszkai népek múltjáról és helyi történelmi tárgyakról, vagy megnézhetjük Észak-Amerika legnagyobb kitömött fehérfejű réti sas gyűjteményét is. A helyi ajándékboltból akár helyi készítésű tárgyakat az otthon maradt vágyakozó ismerősök számára. A központ ezen kívül különböző oktatási és kulturális programokat is kínál a látogatóknak. Kenai városa tehát a legjobb lehetőséget kínálja, hogy betekintést nyerjünk Alaszka igazi oldalába.

|

 131 km

|

|

5. nap: Homer

Kenaitól délre látogassunk el Homer városába. A Cook Inlet keskeny öblön túl található a híres Brooks Falls vízesés, amely a világ egyik legismertebb medve-figyelő helye a Katmai Nemzeti Parkban. A vízesésnél megfigyelhetjük az állatok viselkedését és vadászatát. Ide azonban csak egy módon juthatunk el: kisrepülővel. A legtöbb járat a Lake Hood tóhoz vezet, ahonnan felszállhatunk az egyik repülőre és kezdődhet a kirándulás! A népszerű utazást időben tervezzük meg, a férőhelyek ugyanis korlátozottak!


6. nap: Homer

Akit érdekel a természet felfedezése és a halászat, Homer városában járva hódolhat a szenvedélyeinek. A város Alaszka halászati fővárosaként ismert, ahol a tengerparton érdemes elsétálnunk az ikonikus Homer Spot földnyelvig, autózni egyet a Skyline Drive-on és élvezni a fantasztikus kilátást, vagy ellátogatni a Kachemak Bay Park vadvilági helyszíneire, ahol hegyi kecskéket, kopasz sasokat, oroszlánfókákatt, bálnákat és medvéket is láthatunk. Ha halászni szeretnénk, válasszunk az egynapos óriás laposhal halásztúrák közül, hiszen mindenki számára garantált a lenyűgöző fogás.

|

358 km

|

|

 

7. nap: Anchorage

Az alaszkai kalandok után pihenjünk egyet Anchorage városában, majd adjuk le a bérautónkat a hazaút előtt.

*az árak tájékoztató jellegűek, aktuálisan változhat, főleg az esetben ha a repülőjegy megvásárlása és az indulás között rövid idő!

A részvételi díj tartalmazza a középkategóriás (**/*** -os) szállást, illetve 2-3 fő utazása esetén közepes méretű autóbérlés díját, 4 fő utazása esetén SUV kategóriájú autóbérlés díját!

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

1. repülőjegy, kb 180.000,- Ft/fő-től Budapest indulás esetén

2. repülőjegy, kb 120.000,- Ft/fő-től Bécs indulás esetén

3. étkezést, kb 50$/fő/nap

4. kötelező helyi szokás szerinti borravalót 5$/fő/nap

5  útlemondási biztosítást (1%). Erősen javasoljuk!

6. Baleset/betegség/poggyász biztosítást: 1560 Ft / nap

7.Autóbérléshez kapcsolódóan üzemanyag, parkolási díjak, GPS, másodvezető díja

 

x Alaszka Csodái

Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:


Utazás ajánló

Nagy USA Körút - Amerika Intenzíven

Nagy USA Körút - Amerika Intenzíven

2021.11.11 16 éjszaka, Standard 4 ágyas

1 057 000 Ft/fő-től
Szilveszter Las Vegasban - magyar nyelvű idegenvezetéssel

Szilveszter Las Vegasban - magyar nyelvű idegenvezetéssel

2021.12.28 5 éjszaka, Standard 4 ágyas

505 000 Ft/fő-től