Déli Államok csoportos körutazás - magyar idegenvezetéssel

Körutazás Amerikában
Amerikai Egyesült Államok

Utazás: Repülő
Ellátás: Ellátás nélkül
Utazás típusa: Magyar idegenvezetővel, Városlátogatás, Körutazás
Hivatkozási szám: 425458
Éjszakák száma: 11

Déli Államok csoportos körutazás - magyar idegenvezetéssel utazás

Déli Államok csoportos körutazás
11éj / 13 nap


A túra fénypontjai:

Atlanta, Savanna, Charlestone, Asheville, Chattanooga, Nashville, Memphis, Natchez, Lafayette, New Orleans


1.      Nap  Budapest - Atlanta

Reggeli órákban indulunk utunkra, és egy átszállás után megérkezünk Atlantába. Elfoglaljuk remek elhelyezkedésű szállodánkat, majd kipihenjünk a hosszú út fáradalmait, hogy reggel újult erővel kezdhessük felfedezni a déli államok csodáit.

 

2.      Nap Atlanta – Savannah (399 km)

A délelőtt folyamán felfedezzük Atlanta központját és nevezetességeit. A város Georgia állam fővárosa, olyan világhírű  cégek székhelyéül szolgál, mint a Coca Cola és a CNN. Itt élt az  általunk is ismert, polgári jogok egy nagy harcosa Martin Luther King Jr.
A délután folyamán tovább megérkezünk Savannahoz, ami elbűvölő tengerpartjáról, építészetéről és helyreállított történelmi városrészéről is híres.

 

3.      nap Savannah – Charleston  (172 km)

A reggelünket egy könnyed gyalogos városnézéssel kezdjük a történelmi belvárosban, aminek köszönhetően átélhetjük a régi idők varázsát. A kora délutáni órákban útnak indulunk Charleston felé, ami az Egyesült Államok egyik legrégebbi és legvendégszeretőbb városa. Az eddig csak filmekből ismert déli államok báját garantáltan felidézi majd. A város a rabszolgatartás és pamutkereskedelem idején élte a virágkorát, ami egészen a polgárháború idejéig tartott. Ebből az időszakból számos emléket őriz.

 

4.      nap Charleston – Asheville (434 km)


A reggelt egy autentikus ültetvény meglátogatásával kezdjük Charleston közelében. Az impozáns „Tölgyek útján” vezet végig utunk. Itt egy rabszolgatartásról szóló kiállítást tekinthetünk meg, aminek egy a gyarmati időkből származó épület ad otthont.
Mindezek után továbbutazunk Észak Carolinát megcélozva, Asheville városába, a páratlan szépségű Great Smoky Mountains főkapujához.

 

5.      nap Asheville – Great Smoky Mountains – Chattanooga (362 km)

Mai utunk során is folytatódnak az izgalmak, egy Cherokee indián rezervátumot látogatunk meg, ahol bepillantást nyerünk a népcsoport hétköznapi életébe.. A reservátum az UNESCO világörökség egyik leglátogatottabb Nemzeti Parkja területén található, a Great Smoky Nemzeti Parkban. A rezervátumot elhagyva a gyönyörű természeti kincsekkel rendelkező tájon át, kb. 1500 m magaságban átérünk Tennessee államba. A kora esti órákban megérkezünk a híres amerikai énekes és színésznő, Dolly Parton szülővárosába, Chattanooga-ba.

 

6.      nap Chattanooga – Lynchburg - Nashville (273 km)

A nap első felében útnak indulunk Lynchburg felé és meg sem állunk a Jack Daniel’s Whiskey főzdéig. Itt beláthatunk a kulisszák mögé, megnézzük, hogy hogyan készül a híres és sokak által kedvelt Tennessee Whiskey.
A látogatás után Észak felé vesszük az irányt. Következő megállónk Nashville, a country zene és Tennessee állam fővárosa. A város rohamos ütemben és nagyon látványosan fejlődik, egy kisebb világváros érzését keltheti.

 

7.      nap Nashville – Memphis (346 km)

Ki ne hallott volna még Memphisről? Itt élt a legendás és egyedülálló Elvis Presley, akinek egykori otthonát, Gracelendet sem hagyjuk ki az utunkból. Viszont előtte még teszünk egy túrát a városban. Megnézzük a Beale streetet, ami a város nyüzsgő főutcája.

8.      nap Memphis – Clarksdale – Natchez (346 km)

Mai napon elindulunk délre, a Mississippi folyó deltája irányában. Útközben megállunk Clarksdale városában, ami a blues zene eredeti szülőhazája. A kis kitérőnk után továbbutazunk a történelmi Natchez városába. Az itteni kikötő a gyapot kereskedelem virágkorában kiemelkedő fontosságú volt.

 

9.      nap Natchez – Baton Rouge – Lafayette (236 km)

Folytatjuk tovább déli irányban az utazást. A nap első programja Baton Rouge-ban, Louisiana állam fővárosában kezdődik. A városlátogatás után Lafayette következik. Itt ellátogatunk Vermilionville-be, ami egy élő történelmi múzeum. A múzeum megőrzi és képvisel a helyi, kulturális értékeket, szokásokat.

10.  nap Lafayette – Avery Island – New Orleans (306 km)

Mai napon az első állomásunk Avery Island, a tabaco borsmártás elkészítését ismerhetjük meg az üzemben. Ezután a Mississippi folyó mentén eljutunk az út egyik legizgalmasabb városába, New Orleansba. Ezen a kanyargós úton a szemünk elé tárulnak a leglátványosabb és díszesebb ültetvények. New Orleans az Államok egyik legszínesebb és vibrálóbb városa. Itt együtt élnek és felelevenednek, európai, afrikai, karibi, indián kultúrák is egyaránt.


11.  nap New Orleans

A mai napot a pihenésre és francia negyed felfedezésére szánjuk. A városban feltöltődhetünk a zenei, különleges építészeti és gasztronómiai elemekkel. Az este folyamán mindenképpen ajánljuk, hogy a csatlakozzon egy vacsorával egybekötött Jazz hajóra a folyón.

 

12-13. nap New Orleans –Atlanta – Budapest

Az utolsó napon elhagyjuk a folyó partját és Atlanta felé visszük az irányt. A kora délutáni órákban érkezünk a városba, ahonnan a repülőgépünk az este folyamán indul Budapestre egy átszállással. A Budapesti repülőtérre másnap érkezünk.


A részvételi díj nem tartalmazza:

  •     étkezés, melyben idegenvezetőnk segítséget fog nyújtani (tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap).
  •     kötelező borravaló helyi szokás szerint napi 5$ / fő, összesen ezen az úton 50$ / fő – melyet idegenvezetőnk az első napon beszed

x Déli Államok csoportos körutazás - magyar idegenvezetéssel

Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:


Utazás ajánló

New York Intenzíven - magyar idegenvezetéssel

New York Intenzíven - magyar idegenvezetéssel

2020.09.27 5 éjszaka, standard szoba

429 900 Ft/fő-től
Nyugati Panoráma - magyar idegenvezetéssel

Nyugati Panoráma - magyar idegenvezetéssel

2020.04.23 10 éjszaka, 2 ágyas szoba

605 000 Ft/fő-től
Déli Államok csoportos körutazás - magyar idegenvezetéssel
869 900 Ft/fő-től