Tavaszváró New York-ban Frei Tamással és magyar idegenvezetéssel

Körutazás Amerikában
Amerikai Egyesült Államok

Utazás: Repülő
Ellátás: Reggeli
Utazás típusa: Bor - Gasztronómia, Városlátogatás
Hivatkozási szám: 462671
Éjszakák száma: 4

Tavaszváró New York-ban Frei Tamással és magyar idegenvezetéssel utazás

tAVASZVÁRÓ NEW YORKBAN FREI TAMÁSSAL ÉS –  MAGYAR IDEGENVEZETÉSSEL

 

New York, Amerikai Egyesült Államok

 

Találkozzon Frei Tamással, járja vele végig új regénye helyszíneit New Yorkban, térjen haza életre szóló élményekkel és – ha gyorsan foglal – a Bábel című új regénye egy dedikált példányával hangolódhat az utazásra.

New York – a lehetőségek gazdagsága zavarba ejtő. De hogy stílusosak legyünk, a BÁBELi zűrzavar helyett egy igazán szervezett és izgalmasra hangolt utazás vár azokra, akik csatlakoznak az úthoz. A csoporthoz csatlakozik Frei Tamás, aki remek vendéglátóként a kötelező látnivalókon túl a rejtett, csak beavatottak által ismert titkokat is megosztja majd, köztük könyve legizgalmasabb helyszíneit is.

 

Az út fénypontjai:

New York ikonikus helyszínei, Frei Tamás kedvenc helyei és történetei, utánozhatatlan hangulat, különleges programok, filmes és könyves helyszínek.

 

1.    nap (március 5.):


 

Érkezés New Yorkba a délutáni/ esti órákban a menetrend függvényében, majd transzfer a Manhattan déli részében található deluxe szállodába.

 

Kép és link: https://tinyurl.hu/hFlz/

 

Tervezett menetrend a közvetlen járattal utazóknak:

12:05-16:05            Budapest – New York

Tervezett menetrend az 1 átszállással utazóknak:

12:50-15:05            Budapest – Amszterdam

17:10-19:30            Amszterdam – New York

 

 

2.    nap (március 6.):


 A hotelben elfogyasztott reggelinket követően indulhat a buszos-gyalogos városnézés. Elsőként a pénzügyi negyedbe, a tőzsde környékére, a Wall Streetre látogatunk el, de idegenvezetőnk több ikonikus helyszínnel is megismertet minket, mint a folyton nyüzsgő Time Square, a Chelsea Market, vagy a New York-i posztekről ismert Brooklyn-híd, a 2001. szeptember 11-i tragédia emlékhelye, a 9/11 Memorial.

 

 

3=4 fakultatív programcsomagot választó utasainkat az alábbi felejthetetlen élmények várják idegenvezetőnkkel:

·         jó hangulatú, közös ebéd

·         városnéző hajózás Manhattan és a Szabadság-szobor gyönyörű látképével

A várost kezdjük megismerni testközelből, de a vízről csodálva egészen más élmény gyönyörködni New Yorkban.

https://www.citysightsny.com/media/catalog/product/cache/26/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/c/r/cruise_one_world_trade_1_2_9.jpg

·         9/11 Memorial & Museum

Az igazi történelem itt vár bennünket. Hagyjunk helyet az érzelmeknek ezen a rendkívüli bemutatón! Óriási erővel hat, hogy egyszeriben ott találjuk magunkat a világot alapjaiban megrendítő esemény részleteinél. 

https://www.citysightsny.com/media/catalog/product/cache/26/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/9/1/911memorial_4.jpg

·         One World Observartory

A One World Observatory New York legújabb, legmodernebb kilátója a város déli részében.

 

 

3.    nap (március 7.):

 

New York Frei Tamás szemével

A Frei Tamással a BÁBEL helyszínein töltött nap a Metropolitan Múzeumban kezdődik. Épp ott, ahol a regény is indul, a Dendur templomnál. A kétezer éves, Augustus császár idején épített homokkő szentély a külön erre a célra emelt múzeumszárnyban áll. A Dendur templomot az asszuáni gát építésekor hozták át ide – darabokra szedve Egyiptomban, és újra felépítve New Yorkban. A Metropolitanben a perzsa gyűjteményben megnézzük azt a bronz akkád királyfejet is, amelyhez hasonlót ástak ki a BÁBEL egyik fordulatos jelenetében – Szíriában. Ez az a kincs, melynek a megszerzése körül bonyolódik a regény cselekménye.


 A Metropolitan Múzeumból a Central park szélén, az ötödik sugárút elegáns villái mellett sétálunk majd végig, a 69-ik utcában ránézve arra a valóban létező palotaépületre, ahol a regény egyik képzeletbeli szereplője, a német-amerikai fegyvergyáros él.

Miután elfogyasztottuk bőséges ebédünket, megnézzük azt a magán-gyűjteményt is a Frick palotában, amely a BÁBEL megírásakor Frei Tamás számára ihletet adott a fegyvergyáros kitalált alapítványához, a Beetsy-gyűjteményhez. A regény magyar származású főhőse, Marco Boretti egy ilyen, a Frick-palotára emlékeztető magánmúzeum számára dolgozik.


Utána még eljutunk Frei Tamással egy másik, hasonlóan érdekes, több mint százéves villába is, amit Amerika hőskorának egyik dúsgazdag mágnása, John Pierpont Morgan építtetett. Az ő nevét viselő
könyvtár a mai New York egyik legkülönlegesebb látnivalója.
A JP Morgan épület után még benézünk egy másik gyönyörű könyvtárépület, a New York Public Library olvasótermébe is, ahol a múlt század hatvanas éveiben a Frei Tamás regényében többször is idézett magyar író, Márai Sándor rendszeresen töltötte a napjait. De megnézzük a könyvtár falán Munkácsy Mihály festményét is.

Végül pedig a Public Library háta mögötti téren, a
Bryant-park szélén, akinek van kedve, megkóstolhatja a kávét Frei Tamással az ő két kedvenc New York-i kávézójának valamelyikében, merthogy nincsenek egymástól messze, mindössze ötven méterre.


Esti fakultatív programként tekintsen meg élőben egy világhírű Broadway musicalt!

A színházi előadás után, ha kedve van nézelődjön az esti fényárban úszó Times Square-en, majd visszaindulás a szállodába önállóan metróval vagy egy ikonikus sárga taxival.


4.    nap (március 8.):

  

New York, ahogyan kevesen látják

 

 

Reggeli után az egész napos buszos-gyalogos városnézés során Manhattan világhírű látványosságai következnek mint a Manhattan látképét meghatározó Empire State Building, a Lincoln Center, a színjátszás világközpontjaként ismert Broadway. Végighaladva a 5th Aveneuen olyan ismert épületekkel találjuk szemben magunkat, mint a Rockefeller Center, a bámulatos St. Patrick katedrális, de itt található a New Yorkban forgató filmesek kedvenc helyszíne, a Central Park is. Közös programunk itt véget ér, a fakultatívot választó utasaink maradnak a parkban, a többieket a busz visszaszállítja a hotelhez.

 

Fakultatív program: nőnapi lovaskocsikázás a Central Parkban- 

Szívja magába a Central Park semmihez sem fogható atmoszféráját, és ismerje meg a parkot belülről is!

Esti fakultatív program: New York by night programunkon gyönyörködjünk a fényárban úszó metropolisz panorámájában az ikonikus Empire State Building kilátójából! A program a belépő mellett vacsorát is tartalmaz.

 

 

5-6.       nap (március 9-10.):

 

Kiváló menetrendünknek köszönhetően utasaink maximálisan ki tudják használni a New Yorkban eltölthető időt, reggeli után még tehetünk egy nagyobb sétát, pótolhatjuk az elmaradt bevásárlást, vagy fakultatív programként madártávlatból is megcsodálhatjuk a várost egy helikopteres sétarepülés túra során.

 

Délután/ este transzferrel utazunk a repülőtérre (találkozó a szálloda előtt a közvetlen járattal utazóknak 14:00-kor, az átszállással utazóknak 18:00-kor).

 

Tervezett menetrend a közvetlen járattal utazóknak:

18:50-08:25* New York – Budapest

Tervezett menetrend az 1 átszállással utazóknak:

22:30-10:45* Budapest – Párizs

14:15-16:15            Párizs – Budapest

* Érkezés másnap, március 10-én.

 

Idegenvezetőnk Gyémánt Balázs és Frei Tamás

https://www.youtube.com/watch?v=3fsjqy-Rm2I

Frei Tamás

A tévés személyiségből utazó, majd kávéspecialista és író lett. Otthon van Dél-Franciaországban, helyi lakosként élvezi a sziesztát Firenzében, miközben harmadik otthona az Atlanti-óceán partvidéke. Fordulatos regényei szövetében egy világpolgár tapasztalatai és világlátása ötvöződik. 

Idegenvezetőink mindig a legérdekesebb látnivalókat, a legszebb kiáltópontokat, a legjobb éttermeket mutatják meg, amellett, hogy olyan tudnivalókat mondanak el a helyszínen, amik egyet útikönyvben sem szerepelnek, és természetesen ők azok, akik az esetlegesen felmerülő problémák megoldásában is azonnali segítséget tudnak nyújtani.

 

A részvételi díj tartalmazza:

·         repülőjegyeket kézipoggyásszal és 23-kg-os feladható csomaggal

·         szállást a fent megjelölt 4*-os hotelben (tervezett)

·         reggelis ellátást

·         transzfereket

·         az útleírásban szereplő programokon való részvételt (gyalogos és buszos városnézések) magyar nyelvű idegenvezetővel


A részvételi díj nem tartalmazza:

·         repülőtéri illetéket (129 000 Ft/ fő)

·         sztornóbiztosítást (a teljes részvételi díj 1%-áért köthető, az önrész mértéke 20%)

Union Sztornó biztosítás feltételek

·         baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást (ajánlott, 625 Ft/ nap/ fő)

Union Világjáró BBP térítések és feltételek


Lehetőség van önrész nélküli, kombinált útlemondási és utasbiztosítás együttes megkötésére is. A kombinált biztosítás díjtételeiről, kérjük, érdeklődjön munkatársainknál!

·         fakultatív programokat (l. lentebb!)

·         a programban nem megjelölt étkezéseket, melyben idegenvezetőnk segítséget nyújt (ebéd kb. 15-20, vacsora kb. 20-30 USD / fő)

·         kötelező borravalót – helyi szokás szering napi 5 USD/ fő, melyet idegenvezetőnk az első napon beszed

 

Választható fakultatív programok:

·         2. nap:

o    3=4 fakultatív program belépőjegyekkel, hajójeggyel és ebéddel, idegenvezetővel (ebéd, városnéző hajózás, 9/11 Memorial & Museum, One World Observartory) – 49 900 Ft/ fő

·         3. nap:

o    nőnapi lovaskocsikázás a Central Parkban – 14 900 Ft/ fő

o    New York by night vacsorával (New York esti fényárban az Empire State Buliding kilátójából + vacsora) – 39 900 Ft/ fő

·         4. nap:

o    Broadway musical – 39 900 Ft/ fő

·         3-4. nap:

o    két félnapos városnézés Frei Tamás kalauzolásával ebéddel, belépőkkel – 79 900 Ft/ fő

·         5. nap:

o    helikopteres sétarepülés Manhattan felett – 84 900 Ft/ fő

 

Irodánk a programváltoztatás jogát fenntartja.


 

x Tavaszváró New York-ban Frei Tamással és magyar idegenvezetéssel


Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:


Utazás ajánló

New York Intenzíven - magyar idegenvezetéssel

New York Intenzíven - magyar idegenvezetéssel

2020.11.13 4 éjszaka, Standard 4 ágyas

247 000 Ft/fő-től
Nyugati Panoráma - magyar idegenvezetéssel

Nyugati Panoráma - magyar idegenvezetéssel

2020.11.17 10 éjszaka, Standard 4 ágyas

542 000 Ft/fő-től
New York és a Niagara Vízesés - magyar idegenvezetéssel

New York és a Niagara Vízesés - magyar idegenvezetéssel

2020.11.13 5 éjszaka, Standard 4 ágyas

459 000 Ft/fő-től