Karácsonyi Hangulat New York-ban - Frei Tamással és Méhész Zsuzsával magyar idegenvezetéssel

New York
Amerikai Egyesült Államok

Utazás: Repülő
Ellátás: Reggeli
Utazás típusa: Bor - Gasztronómia, Városlátogatás, Körutazás
Hivatkozási szám: 117304
Éjszakák száma: 4

Karácsonyi Hangulat New York-ban - Frei Tamással és Méhész Zsuzsával magyar idegenvezetéssel utazás

Utánozhatatlan hangulat, gasztronómia, különleges programok, filmes helyszínek Frei Tamással és Méhész Zsuzsával.
Ismerik a dalt: „New York-ban a karácsony egy tündérmese?” Készüljenek, mert ez az út teljesen más lesz, mint a szokásos New York-i városlátogatások! Több okból. Egyrészt a metropolisz ilyenkor mutatja a legszebb arcát, hangulata magával ragadó. Másrészt programunk letér a kitaposott turistaösvényről, és rendhagyó, szakértő vezetéssel fedi fel New York belső titkait, ahogy csak az ott élők látják. A Nagy Almában annyira színes és varázslatos az advent, mint sehol máshol. A város megváltozik, és vele együtt lakói és látogatói is átalakulnak. Hatalmas karácsonyfák, korcsolyázók, elképesztő kirakatok, fények, hangulatok, világbajnok ételek és éttermek.1. nap: Utazás New York-ba


Utazás New York-ba, majd érkezés belvárosi szállodánkba, terv szerint az esti órákban: Hampton Inn vagy Fairfield Inn World Trade Center Area

2. nap: New York Frei Tamás szemével 


Szállásunkról indulva Manhattan képeslapra kívánkozó népszerű és kevésbé ismert látnivalói következnek: egy fordított zodiákus, egy titkos vágány, egy felhőkarcoló, amely szimbólummá vált, egy New York cheesecake, egy Munkácsy-festmény, egy híres utcasarok, ahol felfújja a lányok szoknyáját a szél, egy utánozhatatlan kávé, egy luxustízórai a város legjobb élménypiacán, rengeteg csodás (és nem a turistabóvli) karácsonyi ajándék. A nap folyamán Frei Tamás is csatlakozik a csoporthoz, aki – többek között – arról árul el kulisszatitkokat, hogy milyen Amerikában élni, milyennek látja az USA-t, és hogy az amerikaiak hogyan látják Magyarországot. 

Fakultatív program: New York by Night programunkon gyönyörködjünk a fényárban úszó metropolisz panorámájában, az ikonikus Empire State Building kilátójából! A program a belépő mellett vacsorát is tartalmaz.

A nap látnivalói: 

Grand Central, Flatiron Building, Empire State Building, Fifth Avenue, Eataly, High Line, Chelsea Market, Broadway, Rockefeller Center

Grand Central New York

3. nap: New York ahogy még sosem láttad (fakultatívan) vagy szabadprogram

Aki velünk tart ezen az egész napos kiránduláson rendhagyó módon ismerkedik meg  a Central Parkkal, majd a Harlem-i városrésszel. Egy különleges hangulatú ebéd után a Metropolitan Múzeum következik desszertként, ahová Frei Tamás is velünk tart. Késő délután "karácsonyi fények túrával" folytatjuk, karácsonyi díszek, kirakatok, és a Rockefeller Center karácsonyfája, jégpályája és harsonás angyalai. Aki kedvet kap, korcsolyázzon!


Fakultatív program estére:
Koronázd meg a napodat a város legprofibb karácsonyi revüjével, egy pompás épületben, a Radio City Music Hall-ban. 

A nap lánivalói: 

Dakota-ház, St. John the Divine katedrális, Harlem: Apollo színház, Museum's Mile, Saint Patrick katedrális, Rockefeller Center, Lincoln Center, Central Park, Metropolitan Múzeum4. nap New York városnézés

Nagyívű álmokban folytatódik a napunk. A pénzügyi negyed és az egykori World Trade Center környékén leckét kapunk a pozitív életszemléletből és nagyvonalúságból. A város legrégebbi tavernájában George Washington kedvenc pitéjét kóstolhatjuk meg, majd egy  helyi bárban kötünk ki, a Nagy Gatsby-ből ismert enteriőrben. A kínai negyedbe és Little Italy-ba is benézünk.


Fakultatív program: Broadway Musical. Tekintsen meg élőben egy világhírű musicalt a színházi világ központjában. My Fair Lady, Oroszlánkirály, Chicago vagy épp a Macskák? A döntés az Öné, az életre szóló élmény garantált. 

A nap látnivalói:
9/11 emlékhely, Federal Hall, Oculus, Értéktőzsde, Trinity templom

New York memorial

5-6. nap Hazautazás Budapestre 

Az ötödik napon véget ér élménydús utazásunk, kijelentkezünk a szállodából, transzfer a repülőtérre. Indulás haza élményekkel és emlékkel telve! 


Vásárlás: az ismert üzletek ebben az időszakban kedvezményekkel és mesés kirakatokkal, karácsonyi show-kal csalogatják a látogatókat. A látványos karácsonyi vásárokat is meglátogatjuk, ahol különlegességeket, minőségi és nagyon New York-i kézműves és dizájnajándékokat lehet beszerezni.  
Gasztronómia: New York ikonikus ételei, amiket meg kell kóstolni. Különleges bisztrók, piacok, éttermek, bárok. Felejtse el a silány hotelreggelit és a hervasztó turistaéttermeket! Opcionális kóstolók, igény szerint irányított reggelik és vacsorák. 

New York City-t bemutatják: 

Frei Tamás 

A tévés személyiségből utazó, majd kávéspecialista és író lett. Otthon van Dél-Franciaországban, helyi lakosként élvezi a sziesztát Firenzében, miközben harmadik otthona az Atlanti-óceán partvidéke. Fordulatos regényei szövetében egy világpolgár tapasztalatai és világlátása ötvöződik.

Frei Tamás a Morton's csoportjával

Méhész Zsuzsa

Idegenvezető és újságíró, írásait a Dining Guide és a Földgömb Magazinok oldalain olvashatják gasztronómiáról, különleges látnivalókról. New York Cityben a helyiek ritmusában és tapasztalatával közlekedik. Szereti a járatlan utakat, egyedi élményeket – megmutatni is. 
Olvasson róla többet a Hamu és Gyémánt júliusi számában vagy ismerje meg bemutatkozó videójában!

Méhész Zsuzsa idegenvezető
Meghosszabbítaná útját?
Miami Beach 259.000 Ft/fő - 5 nap/4 éjszaka

Vagy

Bahama-szigetek 299.000 Ft/fő - 5 nap/4 éjszaka

A hosszabbítás ára magában foglalja a repülőjegyeket, 4 éjszaka szállást középkategóriás hotelben, valamint transzfereket. 

*Az út látnivalói, menetrend, idegenvezetők tervezettek, a változás jogát fenntartjuk, esetleges járat törlés, vagy más az utazási iroda hibáján kívül eső problémákért felelősséget nem vállalunk, azonban mindent megteszünk hogy megoldjuk!

Tervezett menetrend:


New York  Advent december (2019.12.05-12.10)

Budapest(BUD) / Amszterdam(AMS) / New  York(JFK) ind: 12:50 – érk: 19:30 KLM

New York(JFK) / Párizs(CDG) / Budapest(BUD) ind:21:30 érk:15:30+1 Air France

x Karácsonyi Hangulat New York-ban -  Frei Tamással és Méhész Zsuzsával magyar idegenvezetéssel


Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:


Utazás ajánló

Washington, New York és Miami - magyar nyelvű idegenvezetéssel

Washington, New York és Miami - magyar nyelvű idegenvezetéssel

2020.11.11 10 éjszaka, Standard 4 ágyas

753 000 Ft/fő-től
New York és a Nyugati Panoráma - magyar nyelvű idegenvezetéssel
726 000 Ft/fő-től
Nagy USA Körút - Amerika Intenzíven

Nagy USA Körút - Amerika Intenzíven

2020.11.11 16 éjszaka, Standard 4 ágyas

909 000 Ft/fő-től