Az én Floridám - Florida körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Körutazás Amerikában
Amerikai Egyesült Államok

Utazás: Repülővel
Ellátás: leírás szerint
Utazás típusa: Tengerpart, Körutazás
Hivatkozási szám: 296478
Éjszakák száma: 14

Az én Floridám - Florida körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével utazás

“Az én Floridám” - Florida körutazás
Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével
(2024.05.05-2024.05.19.)

 Floridáról mindenkinek a ragyogó napsütés, a vidámság, ill. az Everglades Nemzeti Parkban élő aligátorok jutnak eszébe, azonban – és ezt Utasaink meg is tapasztalhatják majd – jóval több ennél.

Egy igazi multikulturális kalandozás vár a velünk utazókra az Amerikai Egyesült Államok legnapfényesebb államában, Floridában, mely multikulturális jelleg megmutatkozik majd mind az élmények mind az ízek tekintetében.

Különleges floridai utazásunk idegenvezetője Gyémánt Balázs mellett a Floridában élő Vujity Tvrtko is, aki remek vendéglátóként a kötelező látnivalókon túl a rejtett, csak beavatottak által megismerhető titkokat is megosztja majd, így garantált, hogy az utazás végén a csoport minden tagja életre szóló élményekkel tér majd haza a “saját Floridájából”.

 

1. nap

Utazásunk Budapestről indulva a tervezett menetrend szerint kora reggel veszi kezdetét. Első megállónk nem más, mint Orlando, ahol a repülőtéren Vujity Tvrtko várja a magyar nyelvű idegenvezető által Budapestről kísért csoportot.


Tervezett menetrend:

05.05. Budapest – Párizs 06:20-08:50

05.05. Párizs – Atlanta 10:30-13:55

05.05. Atlanta – Orlando 16:57-18:28

 

Érkezést követően transzferrel utazunk óceánparti szállodánkba, Daytona Beachre. Tervezett hotel (a változtatás jogát irodánk fenntartja): Holiday Inn Express Daytona Shores***

 

2. nap


Reggeli után hosszú utunk fáradalmait a lenyűgöző tengerpartjáról ismert Daytona Beachen pihenjük ki, a napot az óceánparton vagy szabad programmal töltjük.


3. nap


Reggelinket követően utazásunk harmadik napján egy egész napos buszos/ gyalogos kiránduláson veszünk részt. Utunk során – többek között – az alábbiakat érintjük:

 • NASCAR (amerikai Forma-1) központja és legnagyobb pályája: a sebesség fővárosában megismerkedhetünk az autóversenyzéssel és a világhírű DAYTONA500 versenypályával.
 • Daytona Beach: “A VILÁG LEGHÍRESEBB ÓCEÁNPARTJA” felirat, valamint a “Sebesség szülőhelye” vár minket, ahol a legelső versenyeket az óceánpart homokján rendezték.
 • Egy igazi amerikai iskola felkeresése: a filmekből, sorozatokból mindannyian jól ismerjük az amerikai iskolák folyosóját és öltözőszekrényeit. Utunk során arra is lehetőségünk nyílik, hogy saját magunk is megtapasztaljuk az életérzést. Házigazdánk nem más, mint Zsolnay Gyöngyi, Vujity Tvrtko felesége lesz, aki az iskola egyik vezető tanáraként fogad minket. (Közben idegenvezetőnk, Gyémánt Balázs arról mesél majd nekünk, hogy az ezredforduló környékén milyen volt Amerikában gimnazistának lenni, hiszen ő maga is az USA-ban járt középiskolába.)
 • St. Augustine: az Amerikai Egyesült Államok legrégebbi városát, St. Augustine-t is felkeressük, amelyet a spanyol hódítók alapítottak a XVI. században. A kultúra, az építészet és a spanyol örökség lenyomata teszi igazán különlegessé ezt a kis floridai települést.
 • A napot egy hamisítatlan floridai-magyar partival/ vacsorával koronázzuk meg az óceánparton.


4. nap


A mai napon búcsút veszünk Daytona Beachtől, reggeli után Orlando felé vesszük az irányt. Ellátogatunk a méltán híres Kennedy Space Centerbe, ahol megismerkedtünk az amerikai űrkutatás történetével és jelenével.
Tervezett hotel (a változtatás jogát irodánk fenntartja): Springhill Suites Orlando Lake Buena Vista in the Marriott Village***


5. nap

 

 


Reggeli után Orlando – egyben Florida – legnépszerűbb programja vár azokra, akik nem a pihenést választják.


Fakultatív programlehetőség: Universal Studios látogatás belépőjeggyel, 69 900 Ft/ fő.


6. nap


Újabb egész napos buszos/ gyalogos kirándulás vár ránk, melynek során keresztülszeljük Floridát. Orlandóból indulva az alábbi helyszíneket látogatjuk meg:

 • Kossuthville: első megállónk igazi magyar különlegesség, a floridai Kossuthfalva.
 • Tampa régióban Tarpon Springs: igazi, görög hangulatú város, ahol elfogyasztjuk könnyű ebédünket egy helyi, görög étteremben.
 • Dunedin: egy brit város, ahol az egyetlen MALÉV-gép áll (egy profi szimulátor).
 • Saftey Harbor: meglátogatunk egy magyar vonatkozású hentest, Rákóczi Anikót, aki betekintést enged többek között az amerikai-magyar töpörtyű készítés rejtelmeibe. Anikó egyébiránt Rákóczi fejedelem egyenesági leszármazottja, így a megálló igazán különleges élményeket rejteget.


A napot Clearwater Beachen lévő, 4*-os szállodánkban zárjuk. Tervezett hotel (a változtatás jogát irodánk fenntartja): Sheraton Sand Key Resort****


7. nap

 

 

Utazásunk hetedik napját a pihenés és strandolás mellett egy delfines hajótúrával töltjük, hogy vízről is gyönyörködhessünk Florida lenyűgöző természeti adottságaiban.

 

8. nap

 

Reggelink elfogyasztása után egy hosszú, de izgalmas, egész napos buszos/ gyalogos túra vár ránk. Az alábbi helyszíneket keressük fel:

 • St. Petersburg: első megállónk során magunkba szívjuk a kultúra és a művészet szépségét a Salvador Dalí Múzeumban.
 • Sarasota: ebédünket egy magyar vonatkozású étteremben fogyasztjuk el, ahol Bévárdi László chef és családja készít nekünk ínycsiklandó fogásokat.
 • Everglades Safari Park: a kulturális feltöltődés után fejest ugrunk a természeti csodák felfedezésébe. A park egy 1,5 millió (!) hektáron elterülő mocsaras, erdős terület. Rendkívül népszerű a turisták körében, élővilága igen gazdag: rengeteg békát, flamingót, lamantint és madarat csodálhatunk meg. A terület legismertebb élőlényei az aligátorok, amelekkel egy airboat túra keretében ismerkedhetünk meg.

 

Miamiba érkezve az estét Miami Beachen, egészen pontosan South Beachen lévő, 4*-os szállodánkban töltjük. Tervezett hotel (a változtatás jogát irodánk fenntartja): The Gates Hotel South Beach - DoubleTree by Hilton****

 

9. nap

 

A mai napot pihenéssel, strandolással töltjük. A szigetrész vakítóan fehér homokos óceánpartján sütkérezhetünk, de felkereshetjük a rengeteg bár, kávézó vagy üzlet egyikét.

 

10. nap

 

A hotelben elfogyasztott reggelink után Miami felfedezésével, megismerésével töltjük napunkat.

 • Bejárjuk Miami belvárosát, felhőkarcolóit, az Ocean Drive és a Lincoln Road környékét.
 • Látogatást teszünk Little Havannába, Miami latin negyedébe, a kubai bevándorlók otthonába. A környéket élénk kubai hangulat jellemzi, a Calle Ocho nevű utcán sétálgatva olyan érzésünk támad, mintha Kubában járnánk.
 • Felkeressük Wynwoodot és az Art Deco negyedet. Míg előbbi a falfirkák és graffitik otthona, addig az Art Deco negyed igazi amerikai hangulatot sugároz. Az 1920-as, ‘30-as években kezdődött az építkezés a környéken, mely mára közel 1000 különböző élénk színű épületnek ad otthont.

 

 • A nap végén részt veszünk egy Miami hajókiránduláson, melynek során a vízről csodálhatjuk meg Miami nevezetességeit, és a „Millionaire's Row”-t, a hírességek és dollármilliomosok otthonát.

 

11. nap

Utunk 11. napját pihenéssel, strandolással, vásárlással töltjük.

Az este folyamán, a Magyar Házban kerül megrendezésre Vujity Tvrtko exkluzív estje.

 

12. nap

 

A mai napon búcsút veszünk Miamitól, és Florida déli részére, Key Westre utazunk. Már az odavezető út is rendkívül izgalmas, hiszen nagy része cölöpökre épült.

 

Key Westen – többek között – ellátogatunk a világhírű író, Ernest Hemingway múzeumként funkcionáló egykori házába, és természetesen nem marad majd el a fotózkodás az USA legdélibb pontjánál, a Southernmost Pont Buoy-nál sem.

 

Tervezett hotel (a változtatás jogát irodánk fenntartja): Doubletree by Hilton Grand Key Resort Key West***13. nap

Utazásunk utolsó napjainak egyikét óceánparti strandolással, szabad programmal töltjük.

 

14. nap

Reggelink után búcsút veszünk Key Westtől, majd privát transzferrel utazunk Miami repülőterére, ahol az esti órákban kezdetét veszi hazautunk Budapestre.

Tervezett menetrend:

05.18. Miami-Párizs 22:50-13:55 (érkezés Párizsba 19-én)

05.19. Párizs-Budapest 15:50-18:00

 

15. nap

 

Utazás és érkezés Budapestre.

Irodánk a programváltozás jogát fenntartja.

Az utazás során sokat fogunk sétálni, gyalogolni is, így a program aktívabb fizikai igénybevételt jelent.Részvételi díjak:

 • alapár: 2 429 000 Ft/ fő
 • illeték: 169 000 Ft/ fő
 • egyágyas felár: 799 000 Ft/ fő
 • ESTA engedély: 13 900 Ft/ fő
 • Universal Studios látogatás belépőjeggyel (fakultatív): 69 900 Ft 
 • útlemondási biztosítás: 1%
 • baleset- betegség- poggyászbiztosítás 70 éves kor alatt: 40 165 Ft
 • baleset- betegség- poggyászbiztosítás 18 éves kor alatt: 20 080 Ft

Az alapár tartalmazza:

 • nemzetközi repülőjegyeket Budapest – Orlando, Miami – Budapest útvonalon kisméretű kézitáskával, 8 kg-os fedélzeti poggyásszal, valamint 23 kg-os feladható bőrönddel Air France és Delta járatokon
 • repülőtér – hotel – repülőtér transzfereket
 • 3 éjszaka szállást Daytona Beachen, tervezetten a Holiday Inn Express Daytona Shores*** hotelben
 • 2 éjszaka szállást Orlandóban, tervezetten a Springhill Suites Orlando Lake Buena Vista in the Marriott Village *** hotelben
 • 2 éjszaka szállást Clearwater Beachen, tervezetten a Sheraton Sand Key Resort**** hotelben
 • 4 éjszaka szállást Miami Beachen, tervezetten a The Gates Hotel South Beach - DoubleTree by Hilton**** hotelben
 • 2 éjszaka szállást Key Westen, tervezetten a Doubletree by Hilton Grand Key Resort Key West*** hotelben
 • reggelis ellátást
 • resort fee-t (üdülőhelyi díjat)
 • helyi és helyközi közlekedést útleírást szerint
 • az útleírásban megjelölt programokon való részvételt
  egész napos buszos kirándulást Daytona Beachen és környékén, belépőjegyekkel és vacsorával (3. nap)
  egész napos kirándulást a Kennedy Space Centerbe, belépőjeggyel (4. nap)
  egész napos buszos kirándulást Floridában, belépőjeggyel, ebéddel és uzsonnával (6. nap)
  delfines hajótúrát Clearwaterben (7. nap)
  egész napos buszos kirándulást Floridában, belépőjegyekkel, ebéddel (8. nap)
  • egész napos buszos/ gyalogos kirándulást Miamiban, hajókirándulással (10. nap)
  • Vujity Tvtrko speciális estjén való részvételt Miamiban (11. nap)
  • egész napos buszos/ gyalogos kirándulást Key Westen, belépőjeggyel (12. nap)
 •  a 13 reggelin túl az útleírásban megjelölt étkezéseket (2 ebéd, 1 uzsonna, 1 vacsora)
 • magyar nyelvű idegenvezetést a programokon a budapesti indulástól a budapesti hazaérkezésig
 • különleges helyi idegenvezetést érkezéstől távozásig a szervezett programokon Vujity Tvrtko személyében
 • virtuális idegenvezetőt a teljes utazás során (a szabadprogramok alatt is)

 

Az alapár nem tartalmazza:

 • repülőtéri illetéket (169 000 Ft/ fő)
 • ESTA engedélyeket az USA-ba való belépéshez (13 900 Ft/ fő)
 • fakultatív programokat (l. fent)
 • kötelező borravalót – helyi szokás szerint napi 10 USD/ fő, melyet idegenvezetőnk az első napon beszed (A borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban, mint pl. az USA-ban, kötelező /pl. gépkocsivezetők, idegenvezetők, szállodák munkatársai /recepciós, reggeliztetők, éttermek stb./. A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik Amerikában!)
 • útlemondási- és utasbiztosítást

 

Előleg: 40% + a választott biztosítások.

Hátralék: az utazás előtti 45. napig, 2024. március 21-ig esedékes.

Utunk igény szerint hosszabbítható, módosítható, ill. magasabb kategóriába sorolható (repülés magasabb osztályokon, szállás magasabb kategóriájú szobatíousban stb.).

Egyéni kéréseivel, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Beutazási feltételek: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/amerikai-egyesult-allamok

 

x Az én Floridám - Florida körutazás Vujity Tvrtko és Gyémánt Balázs idegenvezetésével

Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus: