Washington D.C

Az Amerikai Egyesült Államok fővárosa, a kozmopolita hangulatú Washington DC, a benne található csodálatos emlékművekkel és múzeumokkal a turisták kedvencei közé tartozik. Nevét az ország első elnökéről, George Washingtonról kapta. A DC nevet azért használják gyakran, mert így nem keverhető össze Washington állam nevével. Élénk kulturális élet zajlik csodálatos, zömében ingyenes múzeumainak és trendi szórakozóhelyeinek köszönhetően.

A jól ismert Fehér Ház, a Pentagon, és az 1800 óta a Konkresszusnak otthont adó Capitolium megtekintése után érdemes végigbarangolni a National Mall-t, mely fákkal szegélyezett sugárút a város kulturális központja, nagy amerikaiak emlékműveivel, világhírű múzeumokkal, árnyas ligetekkel. Esti látogatás esetén nincsen tömeg és kellemesebb az időjárás is, arról nem is beszélve, hogy a díszkivilágítás még magasztosabbá, szinte élővé teszi az emlékműveket.

A városban való mozgásra érdemes a remek tömegközlekedést igénybe venni, így a fővárosban töltött időnket felfedezésre, és nem dugóban ülésre fordíthatjuk.

Utazás ajánló

Keleti Part Varázsa Floridával - magyar idegenvezetéssel

Keleti Part Varázsa Floridával - magyar idegenvezetéssel

2019.06.10 10 éjszaka, 2 ágyas szoba

789 900 Ft/fő-től
New York és a Niagara Vízesés - magyar idegenvezetéssel

New York és a Niagara Vízesés - magyar idegenvezetéssel

2019.06.12 5 éjszaka, standard szoba

559 900 Ft/fő-től
Déli Államok csoportos körutazás - magyar idegenvezetéssel
869 900 Ft/fő-től