Denali Nemzeti Park és Vadrezervátum

 

Az államon keresztülfutó autópályáról könnyen elérhető Alaszka legkedveltebb nemzeti parkja, mely Észak-Amerika legmagasabb hegycsúcsáról, a 6168 méteres Denaliról kapta a nevét.

Az európai utazó számára azonban mégis olyan, mintha egy másik világba csöppenne: végtelen hegységek; dúsgazdag élővilág - grizzlyktől, farkasokon és vadjuhokon át egészen a franciaágy méretű aganccsal rendelkező jávorszarvasokig - és erdővel borított gleccserek fogadják az alaszkai tundra kalandvágyó látogatóját. A Nemzeti Park hasznos tanácsokkal látja el a túrázókat jávorszarvas vagy medve találkozás esetére: medve ellen a lassú hátrálást szélesre tárt kabáttal, míg rénszarvas ellen a fa mögé bújást, illetve a feltartott kezek ujjainak széttárását javasolják. Nyugodtan csapjunk zajt, az állatok el fognak minket kerülni, és folytatják a napi rutinta túlélésért.

Nem számít, hogyan fedezi fel az ember a Denalit, buszról, vagy hátizsákkal a tundra bámulatos őszi színkavalkádján keresztül. Biztosan gazdagabb lesz az elszigetség érzésével, a vadvilági találkozások izgalmával, miközben folyamatosan csodájára jár a világ ezen elhagyatott szegletének.

Utazás ajánló

Nagy USA Körút - Amerika Intenzíven

Nagy USA Körút - Amerika Intenzíven

2025.04.15 17 éjszaka, Standard 4 ágyas

2 259 000 Ft/fő-től