Repülj és vezess! -- Colorado nemzeti parkjai

Denver
Amerikai Egyesült Államok

Utazás: Fly & Drive
Ellátás: leírás szerint
Utazás típusa: Városlátogatás, Körutazás
Hivatkozási szám: 328666
Éjszakák száma: 11

Repülj és vezess! -- Colorado nemzeti parkjai utazás

Leírás:

Fedezze fel saját tempójában az USA egyik legszebb és legváltozatosabb államát! Colorado a Sziklás-hegység gerincén helyezkedik el és több mint 30 nemzeti parkkal büszkélkedhet, melyek közül utunk során meglátogatjuk a leghíresebbeket. Magas hegycsúcsok, vízesések, homoksivatagok, fenyőerdők, kanyonok és a jégkorszak alakította folyóvölgyek váltják egymást. A nemzeti parkokon kívül megismerhetjük az állam lüktető nagyvárosát, Denvert is, melyet az USA legélhetőbb nagyvárosának tartanak. 

Programok:
 

Javasolt útvonal és programok:

Első nap
Elutazás Budapestről átszállással Denverbe. Bérautó felvétele és a szállás elfoglalása a belvárosban.

Második nap
Városnézés Denverben, mely város pontosan egy mérföld magasan fekszik (kb. 1600 méter), így nagyon tiszta a levegője és sok a napsütéses órák száma. Főbb látnivalók: Szépművészeti Múzeum, Természettudományi Múzeum, Sétáló utca, Capitolium, Pénzverde, Pepsi Központ. Szállás Denverben.

Harmadik nap
Reggel indulás Colorado Springs felé. Első megállónk a Garden of the Gods sziklapark a város északi részén. Itt a vörös sziklák egy mesebeli világot tárnak szemünk elé. Órákig autózhatunk a jól kiépített utakon bizarr sziklaképződmények között, majd megpihenhetünk a látogatóközpontban, ahol filmet is vetítenek a parkról. Ezután továbbmegyünk a Seven Falls álomszép vízeséshez. Itt a Cheyenne-kanyonban a rózsaszín gránitsziklák között esik alá Colorado legszebb vízesése, melyek alján pisztrángokat tenyésztenek. Lifttel, vagy 224 lépcsőt megmászva jutunk fel a tetejére, ahonnan a legszebb a rálátás a vízesésre és a keletre elterülő hatalmas prérire. Szállás Colorado Springsben (110 km).

Negyedik nap
Délelőtt rövid séta Colorado Springs hangulatos belvárosában, majd indulás dél felé. Útközben érdemes rövid időre megállni Pueblo városában, amely még magán hordozza egy régi vadnyugati falu jellemzőit. Fort Garlandban nézzük meg az erődöt, mely a XIX. században a nyugati terjeszkedés egyik fontos bástyája volt! A múzeumban sok információt kapunk a hely történetéről. Innen nem messze érjük el a Nagy Homokdűne Nemzeti Parkot. 2470 méter magasan sétálhatunk Amerika legmagasabb homokdűnéi között vagy akár megmártózhatunk a hegyi patakban. Szállás Alamosában (265 km).

Ötödik nap
Délelőtt folytatjuk utunkat a Rio Grande mellett, a híres San Luis-völgyben. Érdemes rövid kitérőt tenni a Monte Vista Természetvédelmi Területre, mely több ezer madárfaj otthona. Tovább autózva érjük el Del Norte városkát, ahol a helyi múzeum nagyon jó áttekintést ad a völgy természeti és kulturális örökségéről. Ezután csodálatos tájakon autózva a következő megállónk Pagosa Springs fürdővárosa. Itt számos különböző hőmérsékletű forrás tör a felszínre. Több strand és melegvizes medence közül választhatunk, amelyekben megpihenve gyönyörködhetünk a Sziklás-hegység elbűvölő panorámájában. Innen rövid autózás után érjük el Durango városát, ahol a következő két éjszakát töltjük (240 km).

Hatodik nap
Ma egész napos kirándulást javasolunk a környéken. Az út egyik csúcspontja, a Mesa Verde Nemzeti Park. Itt i.sz. 600 és 1300 között a Pueblo törzs élt és a park területén több mint 4000 regisztrált régészeti emlék található. Sok barlangba és sziklahasadékba épített egykori lakóházat tekinthetünk meg, amelyek a legnagyobbak és a legjobb állapotban fennmaradtak az USA egész területén. Érdemes megtekinteni a múzeumot és a látogatói központ kiállításait is. Visszaúton sétáljunk egyet Cortezben, majd menjünk vissza Durangóba, és élvezzük ennek az egykori híres bányavárosnak a báját régi, vadnyugati stílusú házaival és viktoriánus kiskocsmáival. Szállás Durangóban (145 km).

Hetedik nap
Reggeli után északnak fordulunk és hatalmas hegycsúcsok között érjük el Silverton híres városát. Itt az 1870-es években fedezték fel a kiterjedt arany- és ezüstlelőhelyeket. Hamarosan tömegével érkeztek a bányászok, megépítették a vasútvonalat, így az USA egyik legfontosabb bányászközpontja lett ez a 3000 méter magasan, az Animas-folyó partján elterülő város. Csodálatos fekvésének, több száz eredeti XIX. századi felújított épületének, tiszta levegőjének és a közeli síterepeknek köszönhetően ma a turizmus egyik központja Coloradóban. Továbbhaladva észak felé átmegyünk Ouray festői településén, majd csodálatos hegygerincek között kanyarog az út. Hamar megértjük, miért hívják ezt a területet Amerika "Kis Svájcának". Szállás Grand Junction városában (270 km).

Nyolcadik nap
A Colorado folyóval párhuzamosan haladunk Glenwood Springsig. A település már 125 éve az USA egyik legfelkapottabb fürdővárosa, amely a világ legnagyobb termálvizű medencéjével büszkélkedhet. 40 fokos, főleg kéntartalmú vizét már az őslakos indiánok is gyógyításra használták. Később olyan hírességek látogatták, mint Roosevelt elnök, Al Capone vagy a Titanic túlélője, Molly Brown. Fürdés után érdemes felkeresni a város melletti Iron Mountain tetején található barlangrendszert, ahol egy vezetett túra alatt megismerhetjük a barlang több mint ötmillió éves történetét. Szállás Vailben (240 km).

Kilencedik nap
Ma felfedezzük az USA leghíresebb hegyi üdülővárosát és kirándulunk a környéken elterülő White River Természetvédelmi Parkban. Szállás Vailben.

Tizedik nap
Továbbutazva következő megállónk Winter Park. Nevéből is következik, hogy a téli sportok egyik központja. Innen északra álljunk meg a Grand Lake partján, mely már a Rocky Mountains Nemzeti Park része. Itt számtalan kirándulás közül választhatunk, mielőtt elérjük a legnagyobb települést, Estes Parkot. Innen már gyorsan beérünk Boulder városába, ahol a mai szállásunk van (190 km).

Tizenegyedik nap
Délelőtt sétáljunk egyet ennek a bájos egyetemi kisvárosnak a belvárosában. Utána indulunk a denveri repülőtérre (70 km), ahol az autó leadása után elutazunk átszállással Budapestre.

Tizenkettedik nap
Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Az ár tartalmazza:
 

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Denver útvonalon, átszállással
 • Szállás 10 éjszakára az útvonal szerint, középkategóriás szállodákban és motelekben, kétágyas szobákban
 • "B" kategóriás (Chevrolet Cobalt vagy hasonló), automata váltós bérautó az utazás teljes időtartamára korlátlan km használattal, repülőtéri felvétellel és leadással, teljes körű biztosítással

Az ár nem tartalmazza:
 

 • Repülőtéri illeték: 129 000 Ft/fő

Egyéb tudnivalók:

 • Az Egyesült Államokba történő belépéshez érvényes útlevél és az interneten előzetesen kitöltött ESTA regisztráció szükséges. A regisztráció díja egyénileg 14 USD /fő vagy irodánkban 5000 Ft/fő.
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • A főszezoni felár érvényessége: június 20.-augusztus 20.
 • A főszezonra célszerű indulás előtt több hónappal foglalni, Alaszkában vidéken nagyon kevés a szálláslehetőség. Amennyiben módosítani szeretne a programon vagy kombinálni Seattle-i megállással, kérje irodánk munkatársainak segítségét!
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Önrészkiváltó biztosítási ajánlatunkért kérje munkatársaink segítségét!
 • Kedvezmény: három vagy négy fő együttes foglalása esetén estate kategóriájú autót biztosítunk az utazás teljes időtartamára.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 • Gyermekkedvezményekkel kapcsolatban érdeklődjön irodánkban!
 • Útlemondási biztosítás (választható) 1,7%.

x

Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:

Váltsa be a rendelkezésre álló pontjait és mi már az utazás előtt elküldjük az Ön által választott ajándékokat
Az Ön felhasználható pontjai:
0 pont
Választható ajándékok:
Bőrönd heveder
Bőrönd heveder
0
15
pont
Bőröndcímke
Bőröndcímke
0
4
pont
Bőröndcímke repülős
Bőröndcímke repülős
0
5
pont
Bőröndcímke színes
Bőröndcímke színes
0
4
pont
Bőröndlakat
Bőröndlakat
0
6
pont
Digitális bőröndmérleg
Digitális bőröndmérleg
0
11
pont
Fogkefetartó
Fogkefetartó
0
11
pont
Hordozható töltő
Hordozható töltő
0
10
pont
Kézipoggyász táska
Kézipoggyász táska
0
31
pont
Kozmetikai táska
Kozmetikai táska
0
14
pont
Mobilra szerelhető optika
Mobilra szerelhető optika
0
12
pont
Napelemes hordozható töltő
Napelemes hordozható töltő
0
30
pont
Nyakpárna 3 részes
Nyakpárna 3 részes
0
10
pont
Törölköző táskával
Törölköző táskával
0
26
pont
Univerzális átalakító
Univerzális átalakító
0
29
pont
Úti okmány tartó
Úti okmány tartó
0
13
pont

Utazás ajánló

Seattle egyéni városlátogatás

Seattle egyéni városlátogatás

2018.04.11 5 éjszaka, double standard szoba

339 900 Ft/fő-től
Nyugati Panoráma

Nyugati Panoráma

2018.10.11 10 éjszaka, 2 ágyas szoba

529 900 Ft/fő-től
Orlando - Szórakozás felsőfokon

Orlando - Szórakozás felsőfokon

2018.05.08 6 éjszaka, deluxe szoba 1 queen ággyal

389 900 Ft/fő-től