New York és a Niagara Vízesés - magyar idegenvezetéssel

New York
Amerikai Egyesült Államok

Utazás: Repülő
Ellátás: Reggeli
Utazás típusa: Magyar idegenvezetővel, Körutazás
Hivatkozási szám: 59274
Éjszakák száma: 5

New York és a Niagara Vízesés - magyar idegenvezetéssel utazás

NEW YORK ÉS A NIAGARA VÍZESÉS

 

New York, Amerikai Egyesült Államok

 

New York, New York. A világ legfontosabb pénzügyi-gazdasági központja, mindannyiunk bakancslistás úti célja, filmekből és sorozatokból ismerős számtalan, világhírű látványossággal. New Yorkról mindenkinek él egy kép a fejében, a valóság azonban minden várakozást felülmúl: csodálatos őskáosz fogad minket, mely hangos-színes-szagos, egyszerre nemzetközi és nagyon amerikai, és mely minden utcasarkon valami újjal, izgalmassal kecsegtet.

Utazásunk tortájára a habot Kanada adja: testközelből tapasztaljuk meg a világ egyik legnagyszerűbb természeti csodáját, majd betekintést nyerünk a remek hangulatáról és nyitottságáról híres Torontóba.

 

1.    nap

 

Érkezés New Yorkba a délutáni/ esti órákban a menetrend függvényében, majd transzfer a Manhattanben található deluxe szállodánkba.

 

https://www.marriott.com/hotels/travel/nycre-fairfield-inn-and-suites-new-york-downtown-manhattan-world-trade-center-area/?scid=bb1a189a-fec3-4d19-a255-54ba596febe2

 

 

2.    nap

 

Pénzügyi negyed – Wall Street – World Trade Center és környéke – 9/11 Memorial & Museum – One World Observatory

 

A hotelben elfogyasztott reggelink után nagyívű álmokban kezdődik a napunk. Egy aktív séta során délelőtt a pénzügyi negyed és az egykori World Trade Center környékén leckét kapunk a pozitív életszemléletből és nagyvonalúságból.

 

A nap további részében ismerjük meg a délelőtt kívülről megcsodált épületeket belülről is!

 

3=4 fakultatív programcsomagot választó utasainkat az alábbi felejthetetlen élmények várják idegenvezetőnkkel:

·         jó hangulatú, közös ebéd

·         városnéző hajózás Manhattan és a Szabadság-szobor gyönyörű látképével

A várost kezdjük megismerni testközelből, de a vízről csodálva egészen más élmény gyönyörködni New Yorkban.

https://www.citysightsny.com/media/catalog/product/cache/26/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/c/r/cruise_one_world_trade_1_2_9.jpg

·         9/11 Memorial & Museum

Az igazi történelem itt vár bennünket. Hagyjunk helyet az érzelmeknek ezen a rendkívüli bemutatón! Óriási erővel hat, hogy egyszeriben ott találjuk magunkat a világot alapjaiban megrendítő esemény részleteinél. 

https://www.citysightsny.com/media/catalog/product/cache/26/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/9/1/911memorial_4.jpg

·         One World Observartory

A One World Observatory New York legújabb, legmodernebb kilátója a város déli részében.

 

 

3.    nap

 

Times Square – Broadway – Empire State Building – Flatiron Building – High Line – Grand Central Terminal – Brooklyn Bridge – Central Park

 

Reggeli után buszos-gyalogos városnézés következik, melynek keretei között olyan világhírű látványosságokat tekinthetünk meg, mint a folyton nyüzsgő Times Square, a színjátszás világközpontjaként ismert Broadway, az ikonikus Empire State Building vagy Flatiron Building.

A hab a tortán a helyiek kedvence, a High Line, egy régi ipari magasvasút pályáján épített nyilvános park meglátogatása lesz. A közeli Grand Central Terminal is ezen napunk fényét emeli: a világ egyik legnagyobb és legszebb vasútállomásán milliók haladnak keresztül naponta, ez New York egyik legfontosabb ütőere.

Vár minket a kihagyhatatlan Central Park is. A parknál véget ér a közös program, de hátramarad még két csodás élmény az aktívabbak részére.

 

Fakultatív program: lovaskocsikázás a Central Parkban

A fáradtság ne legyen akadály, a gyaloglást bízza a lovakra! Szívja magába a Central Park semmihez sem fogható atmoszféráját, és ismerje meg a parkot belülről is!

 

Esti fakultatív program: New York by night programunkon gyönyörködjön a fényárban úszó metropolisz panorámájában az ikonikus Empire State Building kilátójából! A program a belépő mellett vacsorát is tartalmaz.

 

 

4.    nap

Dakota-ház – St. John the Divine katedrális – Apollo színház – Lincoln Center – Museum’s Mile – Saint Patrick – katedrális – Rockefeller Center – 5th Avenue – Central Park – Metropolitan Museum of Art – Szabadság-szobor – Ellis Island

Aki a bőséges reggeli után végig velünk tart ezen az egész napos gyalogos/ buszos fakultatív városnézésen, rendhagyó módon ismerkedhet meg az alábbiakkal:

Dakota-ház, St. John the Divine katedrális, valamit Apollo színház, Lincoln Center, Museum’s Mile, Saint Patrick katedrális, Rockefeller Center, 5th Avenue, Central Park. A közös ebéd után együtt látogatjuk meg Metropolitan Múzeumot.

 

Aki nem tart az egész napos fakultatív programot választó utasokkal és idegenvezetőnkkel, szintén fakultatív programként ellátogathat Ellis Island-re majd a Szabadság-szobor szigetére egy hajókirándulás keretében.

 

Esti fakultatív programként tekintsen meg élőben egy világhírű Broadway musicalt!

 

 

5.    nap

 

Niagara vízesés

 

Reggelinket követően repülővel utazunk a világ egyik legnagyszerűbb természeti látványosságához, landolást követően busszal utazunk szállodánkba és a vízeséshez.

A Niagarához érve remek fakultatív program vár minket. Először a Skylon Tower kilátójából, „madártávlatból” csodálhatjuk meg a zubogó vízesést és környezetét, majd testközelből is megismerhetjük a természet elképesztő erejét egy hajó fedélzetén. A fakultatív program ebédet is tartalmaz. Készüljünk fel életünk egyik legmaradandóbb élményére! A vízesés élőben minden korábbi várakozásunkat felülmúlja majd.

Az éjszakát a kanadai oldalon töltjük Niagara városában, így lehetőség nyílik megcsodálni a kivilágított vízesést is!

 

 

6.    nap

 

Toronto – CN Torony

 

Reggeli után busszal utazunk Torontóba, utunk során rövid látogatást teszünk Niagara on the Lake bájos kisvárosában, az Ontario-tó partján. Óriási a kontraszt New York nyüzsgő metropolisza és a nyugodt kisváros között. Torontóba érkezésünk után informatív buszos városnézésen veszünk részt, majd fakultatív program keretén belül pillantást vethetünk a városra a CN torony 350 méter magasan lévő kilátójából. A tériszonyosok az üvegpadlót inkább ne próbálják ki!

A nap második felében búcsút veszünk Torontótól, majd másnap érkezünk meg Budapestre.

 

 

A kiválasztott dátumon tervezett repülőút menetrendjéről, kérjük, érdeklődjön munkatársainknál!

 

New York és a Niagara vízesés utunk márciusban (március 5-11.) New Yorkban Frei Tamás és Méhész Zsuzsa kíséretével történik, a pontos márciusi New York-i programunkért, kérjük, látogasson el az alábbi oldalra: https://mortons.hu/utazas/amerikai-egyesult-allamok/korutazas-amerikaban/tavaszvaro-new-york-ban-frei-tamassal-es-mehesz-zsuzsaval-magyar-idegenvezetessel-462671

 

 

A részvételi díj tartalmazza:

·         nemzetközi és belső repülőjegyeket kézipoggyásszal és 23-kg-os feladható csomaggal

·         szállást New Yorkban 4*-os, Niagarában 3*-os hotelben (tervezett)

·         reggelis ellátást

·         transzfereket, helyközi közlekedést

·         az útleírásban szereplő programokon való részvételt (gyalogos és buszos városnézések) magyar nyelvű idegenvezetővel

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

·         repülőtéri illetéket (129 000 Ft/ fő)

·         sztornóbiztosítást (a teljes részvételi díj 1%-áért köthető, az önrész mértéke 20%)

https://m-st.azureedge.net/files/Sztornobiztositas.pdf

·         baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást (ajánlott, 625 Ft/ nap/ fő)

https://m-st.azureedge.net/files/BBP.pdf


Lehetőség van önrész nélküli, kombinált útlemondási és utasbiztosítás együttes megkötésére is. A kombinált biztosítás díjtételeiről, kérjük, érdeklődjön munkatársainknál!

·         fakultatív programokat (l. lentebb!)

·         a programban nem megjelölt étkezéseket, melyben idegenvezetőnk segítséget nyújt (ebéd kb. 15-20, vacsora kb. 20-30 USD / fő)

·         kötelező borravalót – helyi szokás szering napi 5 USD/ fő, melyet idegenvezetőnk az első napon beszed

 

Választható fakultatív programok:

·         2. nap:

o    3=4 fakultatív program belépőjegyekkel, hajójeggyel és ebéddel, idegenvezetővel (ebéd, városnéző hajózás, 9/11 Memorial & Museum, One World Observartory) – 49 900 Ft/ fő

·         3. nap:

o    lovaskocsikázás a Central Parkban – 14 900 Ft/ fő

o    New York by night vacsorával (New York esti fényárban az Empire State Buliding kilátójából + vacsora) – 39 900 Ft/ fő

·         4. nap:

o    egész napos fakultatív buszos/ gyalogos városnézés ebéddel és belépőjeggyel a Metropolitan Musuem of Art-ba, idegenvezetővel – 49 900 Ft/ fő

VAGY

o    hajókirándulás Ellis Islandra és a Szabadság-szobor szigetére – 14 900 Ft/ fő

o    Broadway musical – 39 900 Ft/ fő

·         5. nap:

o    Niagara vízesés, hajózás és ebéd – 29 900 Ft/ fő

·         6. nap:

o    CN torony kilátó – 14 900 Ft/ fő

 

Fakultatív programcsomagok:

·         Városnéző programcsomag – 20 000 Ft/ fő kedvezménnyel 99 800 Ft helyett 79 800 Ft

o    3=4 fakultatív program belépőjegyekkel, hajójeggyel és ebéddel, idegenvezetővel (ebéd, városnéző hajózás, 9/11 Memorial & Museum, One World Observartory)

o    egész napos fakultatív buszos/ gyalogos városnézés ebéddel és belépőjeggyel a Metropolitan Musuem of Art-ba, idegenvezetővel

·         Teljes fakultatív programcsomag – 34 600 Ft/ fő kedvezménnyel 194 500 Ft helyett 159 900 Ft

o    3=4 fakultatív program belépőjegyekkel, hajójeggyel és ebéddel, idegenvezetővel (ebéd, városnéző hajózás, 9/11 Memorial & Museum, One World Observartory)

o    lovaskocsikázás a Central Parkban

o    New York by night vacsorával (New York esti fényárban az Empire State kilátójából és vacsora)

o    Broadway musical

o    egész napos fakultatív buszos/ gyalogos városnézés ebéddel és belépőjeggyel a Metropolitan Musuem of Art-ba, idegenvezetővel

 

Irodánk a programváltoztatás jogát fenntartja.

 

 

 

 

 

Feltöltési segédlet (webre és Vectroy-ban is rögzíteni kell):

 

Repülőtéri illeték                                            129 000 Ft/ fő

ESTA                                                           8 000 Ft/ fő

Sztornó                                                        1%

BBP                                                             625 Ft/ nap/ fő

Egyágyas felár                                              169 000 Ft/ fő

Egyágyas felár társítással                                1 Ft/ fő

Hajókirándulás (Ellis Island, Szabadság-szobor)   14 900 Ft/ fő

Lovaskocsikázás a Central Parkban                   14 900 Ft/ fő

CN torony                                                    14 900 Ft/ fő

Niagara – Skylon Tower, hajózás és ebéd          29 900 Ft/ fő

Broadway Musical                                          39 900 Ft/ fő

New York by night                                         39 900 Ft/ fő

3=4 fakultatív program                                   49 900 Ft/ fő

Egész napos fakultatív városnézés                    49 900 Ft/ fő

Városnéző programcsomag                             79 900 Ft/ fő

Teljes fakultatív programcsomag                      159 900 Ft/ fő

 

 

 

 

 

 

 

x New York és a Niagara Vízesés - magyar idegenvezetéssel

Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:

Árgrafikon


Utazás ajánló

New York és a Nyugati Panoráma - magyar nyelvű idegenvezetéssel
726 000 Ft/fő-től
Washington DC és New York - magyar idegenvezetéssel

Washington DC és New York - magyar idegenvezetéssel

2020.11.11 6 éjszaka, Standard 4 ágyas

432 000 Ft/fő-től