KARÁCSONYI HANGULAT NEW YORK-BAN - FREI TAMÁSSAL ÉS MÉHÉSZ ZSUZSÁVAL 2018.11.30-2018.12.05.

New York
Amerikai Egyesült Államok

Utazás: Repülő
Ellátás: Reggeli
Utazás típusa: Bor - Gasztronómia, Városlátogatás, Körutazás
Hivatkozási szám: 117304
Éjszakák száma: 4

KARÁCSONYI HANGULAT NEW YORK-BAN - FREI TAMÁSSAL ÉS MÉHÉSZ ZSUZSÁVAL 2018.11.30-2018.12.05. utazás

Utánozhatatlan hangulat, gasztronómia, különleges programok, filmes helyszínek Frei Tamással és Méhész Zsuzsával.

Ismerik a dalt: „New York-ban a karácsony egy tündérmese?” Készüljenek, mert ez az út teljesen más lesz, mint a szokásos New York-i városlátogatások! Több okból. Egyrészt a metropolisz ilyenkor mutatja a legszebb arcát, hangulata magával ragadó. Másrészt programunk letér a kitaposott turistaösvényről, és rendhagyó, szakértő vezetéssel fedi fel New York belső titkait, ahogy csak az ott élők látják. A Nagy Almában annyira színes és varázslatos az advent, mint sehol máshol. A város megváltozik, és vele együtt lakói és látogatói is átalakulnak. Hatalmas karácsonyfák, korcsolyázók, elképesztő kirakatok, fények, hangulatok, világbajnok ételek és éttermek.

1. nap: Utazás New York-ba

Utazás New York-ba, majd érkezés belvárosi szállodánkba, terv szerint az esti órákban: 2. nap: New York Frei Tamás szemével 


Szállásunkról indulva Manhattan képeslapra kívánkozó népszerű és kevésbé ismert látnivalói következnek: egy fordított zodiákus, egy titkos vágány, egy felhőkarcoló, amely szimbólummá vált, egy New York cheesecake, egy Munkácsy-festmény, egy híres utcasarok, ahol felfújja a lányok szoknyáját a szél, egy utánozhatatlan kávé, egy luxustízórai a város legjobb élménypiacán, rengeteg csodás (és nem a turistabóvli) karácsonyi ajándék. A nap folyamán Frei Tamás is csatlakozik a csoporthoz, aki – többek között – arról árul el kulisszatitkokat, hogy milyen Amerikában élni, milyennek látja az USA-t, és hogy az amerikaiak hogyan látják Magyarországot. 


Fakultatív program: igazi amerikai vacsora a város egyik neves kulináris intézményében. A nap látnivalói: 

Grand Central, Flatiron Building, Empire State Building, Fifth Avenue, Eataly, High Line, Chelsea Market, Broadway, Rockefeller Center

 

3. nap: New York ahogy még sosem láttad (fakultatívan) vagy szabadprogram

Aki velünk tart ezen az egész napos kiránduláson rendhagyó módon ismerkedik meg  a Central Parkkal, majd a Harlem-i városrésszel. Egy különleges hangulatú ebéd után a Metropolitan Múzeum következik desszertként, ahová Frei Tamás is velünk tart. Késő délután "karácsonyi fények túrával" folytatjuk, karácsonyi díszek, kirakatok, és a Rockefeller Center karácsonyfája, jégpályája és harsonás angyalai. Aki kedvet kap, korcsolyázzon!


Fakultatív program estére:
Koronázd meg a napodat a város legprofibb karácsonyi revüjével, egy pompás épületben, a Radio City Music Hall-ban. 

A nap lánivalói: 

Dakota-ház, St. John the Divine katedrális, Harlem: Apollo színház, Museum's Mile, Saint Patrick katedrális, Rockefeller Center, Lincoln Center, Central Park, Metropolitan Múzeum

 

4. nap New York városnézés


Nagyívű álmokban folytatódik a napunk. A pénzügyi negyed és az egykori World Trade Center környékén leckét kapunk a pozitív életszemléletből és nagyvonalúságból. A város legrégebbi tavernájában George Washington kedvenc pitéjét kóstolhatjuk meg, majd egy  helyi bárban kötünk ki, a Nagy Gatsby-ből ismert enteriőrben. A kínai negyedbe és Little Italy-ba is benézünk.Fakultatív program: Este, a program keretében egy igazi élmény megtekinteni a Lincoln Center Diótörőjét vagy meghallgathatjuk a Bohémélet c. operaelőadást a MET-ben, majd könnyű vacsora George Lang egykori legendás bisztrójában. 

A nap látnivalói:

9/11 emlékhely, Federal Hall, Oculus, Értéktőzsde, Trinity templom

 

5-6. nap Hazautazás Budapestre 

Az ötödik napon véget ér élménydús utazásunk, kijelentkezünk a szállodából, transzfer a repülőtérre. Indulás haza élményekkel és emlékkel telve! 


Vásárlás: az ismert üzletek ebben az időszakban kedvezményekkel és mesés kirakatokkal, karácsonyi show-kal csalogatják a látogatókat. A látványos karácsonyi vásárokat is meglátogatjuk, ahol különlegességeket, minőségi és nagyon New York-i kézműves és dizájnajándékokat lehet beszerezni.  

Gasztronómia: New York ikonikus ételei, amiket meg kell kóstolni. Különleges bisztrók, piacok, éttermek, bárok. Felejtse el a silány hotelreggelit és a hervasztó turistaéttermeket! Opcionális kóstolók, igény szerint irányított reggelik és vacsorák. 

New York City-t bemutatják: 

Frei Tamás 

A tévés személyiségből utazó, majd kávéspecialista és író lett. Otthon van Dél-Franciaországban, helyi lakosként élvezi a sziesztát Firenzében, miközben harmadik otthona az Atlanti-óceán partvidéke. Fordulatos regényei szövetében egy világpolgár tapasztalatai és világlátása ötvöződik.Olvasson róla többet a Forbes Magazin júliusi számában!

Méhész Zsuzsa 

Idegenvezető és újságíró, írásait a Dining Guide és a Földgömb Magazinok oldalain olvashatják gasztronómiáról, különleges látnivalókról. New York Cityben a helyiek ritmusában és tapasztalatával közlekedik. Szereti a járatlan utakat, egyedi élményeket – megmutatni is. 

Olvasson róla többet a Hamu és Gyémánt júliusi számában vagy ismerje meg bemutatkozó videójában!
Kihagyhatatlan fakultatív élmények:


38.900 Ft/fő - 4.nap

Csajkovszkij: Diótörő. 90 táncossal a színpadon, nagyszabású és klasszikus előadás a patinás Lincoln Centerben

 
 
38.900 Ft/fő - 4.nap

Bohémélet operaelőadás a MET-ben

 
 
39.900 Ft/fő - 3.nap
Radio City Music Hall: Christmas  Show. A New York-i etalon.

 
 
39.900 Ft/fő - 2.nap

Egy igazi amerikai vacsora egy neves étteremben

 
 
79.900 Ft /fő - 3.nap

Egész napos fakultatív városnézés múzeumbelépővel, ebéddelMeghosszabbítod utad?

Miami Beach 259.000 Ft/fő - 5 nap/4 éjszaka


Vagy

Bahama-szigetek 299.000 Ft/fő - 5 nap/4 éjszakaA hosszabbítás ára magában foglalja a repülőjegyeket, 4 éjszaka szállást középkategóriás hotelben, valamint transzfereket. 

*Az út látnivalói, menetrend, idegenvezetők tervezettek, a változás jogát fenntartjuk, esetleges járat törlés, vagy más az utazási iroda hibáján kívül eső problémákért felelősséget nem vállalunk, azonban mindent megteszünk hogy megoldjuk!

Tervezett menetrend:

Budapest - Amsterdam  06:30 - 08:50
Amsterdam - New York 13:25 - 15:45
2018.12.04.
New York - Párizs 16:25 - 05:40 (+1)
Párizs - Budapest 06:50 - 08:55 
x


Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:


Utazás ajánló

New York és a Niagara Vízesés

New York és a Niagara Vízesés

2019.05.09 5 éjszaka, standard szoba

499 900 Ft/fő-től
Nagy USA Körút - Amerika Intenzíven

Nagy USA Körút - Amerika Intenzíven

2019.04.17 16 éjszaka, 2 ágyas szoba

999 900 Ft/fő-től
NEW YORK INTENZÍVEN

NEW YORK INTENZÍVEN

2019.04.19 5 éjszaka, standard szoba

429 900 Ft/fő-től